Ukategorisert

Det er mulig med store skattekutt

Det er fullt mulig å kutte skatter og avgifter med over hundre milliarder kroner. Hvis det er umulig med slike skattekutt, vil mange liberalister kun tro på en illusjon.

Hundre milliarder kroner er faktisk en liten sum i forhold til skattene og avgiftene borgerne betaler. Skatteoppgjøret for 2009 viste at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende, har bidratt med nesten 342 milliarder kroner i skatt.

Torgeir Micaelsen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, harselerer med FrPs skattepolitikk på egen blogg. Han vil ha leserne til å tro at FrP vil rasere velferdsstaten. Med hundre milliarder kroner mer til borgerne vil staten bestå, men hver enkelt av oss får mye, mye mer frihet.

FrP vil i 2011 redusere skatter og avgifter med 19 milliarder kroner. En liten sum, men desidert mest av partiene som er representert på Stortinget.

Siv Jensens store problem, er kuttene i skattefinansierte utgifter. FrP ønsker en gigantisk stat og det ønsket er ikke forenelig med liberalisme.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • 1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp
  I 1990 dukket 130 liberale FpU'ere opp på Frps landsmøte. Det pekte frem mot partisplittelsen i 1994.