Ukategorisert

Latterlig, ja vel!

AUF mener det er latterlig at det er mulig å handle julegaver sent om kvelden. Ja vel!

Hva AUF mener om handel er uviktig. Det er næringslivsaktørene som skal bestemme egne åpningstider. Dersom en butikk vil ha åpen om natta, må butikken få lov til det.

Den gamle åpningstidsloven ble opphevet 1. april 2003, altså for over syv år siden. AUF vil skru tiden tilbake. Formyndere!

Liberaleren jublet for Samarbeidsregjeringen da forslaget kom. Ulempen med vedtaket som ble fattet på Stortinget, er reguleringer for helligdagene.

Liberaliseringen har vært vellykket, nesten som en gave fra ”gud”. Nå er det på tide Stortinget avvikler siste rest av reguleringene på dette området slik at handelen blir så fri som overhode mulig.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tore Remi Christensen
Tore Remi Christensen
11 years ago

Handelen kan gjerne være så fri den bare vil, men jeg slår gjerne et slag for argumenter mot fullt anarki i handelsnæringen. 1. Hvor lønnsomt er det å ha oppe tjuefire timer i døgnet i et tynt befolket land som Norge? Å ha folk på jobb om natten koster nesten det dobbelte av dagarbeidere. 2. Arbeidernes rettigheter. Ved å liberalisere åpningstider og øke arbeidsuken vil mange av de ansatte få mindre fritid, mer ubekvem arbeidstid og også vanskeligheter for å leve et «normalt» familieliv. 3. Samfunnet har godt av pause. Jeg tror «gud» ville satt pris på om vi i… Read more »

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Tore-

1. Om det ikke lønner seg, vil smarte næringsdrivende slutte med det; dumme næringsdrivende går konkurs.

2. Evt. vil flere mennesker komme i jobb; mennesker er ulike, og for noen kan det passe bra å jobbe utenfor vanlig arbeidstid. (Med det sagt, så skal jeg si meg enig i at dette nok er et idealisert bilde; i praksis vil nok endel aktører presse på for å få ansatte til å jobbe når de godt kunne tenke seg å ha fri.)

3. Spørsmålet er når man skal ha fri; det passer ikke alle samtidig. 🙂

JS.
JS.
11 years ago

Selvfølgelig er det formynderi. AUF ser åpenbart på både næringsdrivende og ansatte som stakkars offre som ikke vet sitt eget beste, og dermed trenger en sterk landsmoder eller landsfader som kan hjelpe disse små mennskene.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
11 years ago

JS; er ikke det slik sosialdemokrater og sosialister ser på alle mennesker da? Vi er alle svake ofre, enten vi er blinde, kvinner, innvandrere, homofile, trøndere, trekkspillere eller bare selv føler oss tilsidesatt og urettferdig behandlet. Behovet for folk som vet vårt eget beste og ivaretar det i alt de gjør, er derfor skrikende. Det skjønner sikkert du også. 🙂 Det er en ting jeg ikke forstår: Hvorfor er det mer synd på en butikkekspeditør som må jobbe natta enn en politiinspektør, sykepleier eller lege? Eller vil kanskje AUF pålegge forbrytere og bakterier å ta lørdags- og søndagsfri? «Det er… Read more »

Fra arkivet