Ukategorisert

Heroinbråk i Tromsø

Å høre på politimester Truls Fyhn i ruspolitikken, er som å høre en innbruddstyv foredra om den private eiendomsretten.

Det er venstrepolitiker Jonas Stein Eilertsen som fremmet forslaget som fikk tilslutning. Helse- og omsorgskomiteen i Tromsø støtter tanken om et prøveprosjekt med heroinassistert behandling.

–Vi må se på narkomani som en sykdom og behandle de narkomane med verdighet. De som har størst behov for hjelp i dagens samfunn, er de som sliter med rus- og psykiatri. Derfor ønsker jeg et nasjonalt prøveprosjekt hvor tunge narkomane får utdelt heroin i stedet for metadon. Dette prøveprosjektet må gjerne legges til Tromsø, sier Jonas Stein Eilertsen til Nordlys.

Politimesteren raser, og skjeller ut politikerne i Helse- og omsorgskomiteen. Ytringsfriheten bør politimesteren få bruke, men påstanden om at komiteen lever på impulser fra dag til dag er urimelig. Mange støtter tanken om et prøveprosjekt og resultatene fra utlandet er gode.

Den norske narkotikapolitikken er mislykket. Overdosetallene taler for seg selv.

Heroinassistert behandling er ikke uproblematisk for liberalister, selv om Liberalerens redaksjon har inntatt en positiv holdning. Bruk av skattefinansierte penger er aldri enkelt å forsvare. Det er likevel mye som tyder på at det er vel anvendte penger å foreta en kursendring i rusomsorgen.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
André
André
11 years ago

Jeg vil at hvem som helst skal kunne selge opiater. Det hadde satt en stopper for falsk trygghet. Butikkene vil nok presses av forbrukere til å ha det utilgjengelig for de minste. Få det ned mot produksjonskost. TIL ALLE. Jeg ville brukt råopium i stedet (for andre smertestillende som ødelegger lever og greier), en gang i blandt.

Anonym
Anonym
11 years ago

Heroin er ikke så farlig som myndighetene skal ha det til. Det er faktisk mindre sjanse for å ta overdose av medisinsk ren heroin enn reseptfri Paracet, og man har ikke kunnet dokumentere noen skader på kroppen, selv ved langvarig bruk. Avhengighet? Ja, veldig sterk. Rus? Ja, veldig sterk. Men de fleste skadene kommer av urenheter, livsstilen narkomane presses ut i, og at de ikke kjenner styrken på heroinet. Om man hadde gjort all narkotika lovlig, med noen enkle reguleringer, så tror jeg faktisk ikke det hadde blitt så populært. Videre tror jeg at vi hadde fått langt tryggere narkotika… Read more »

Fra arkivet