Ukategorisert

Sammen for livet

Nikolai Astrup mener det. Det samme gjør Unge Høyre,, Bjarne Håkon Hanssen, Jan Arild Snoen og Lars-Henrik Michelsen. Rusomsorgen er i stemmeskiftet!

På 80 og 90-tallet var det utenkelig at mange fremtredende politikere og debattanter tok til ordet for skattefinansiert utdeling av heroin som en del av rusomsorgen. I dag er det nokså vanlig, og Liberalerens arkiv inneholder flere slike artikler. Sist ute er skuespiller Kristoffer Joner som på NRK.no er klar og tydelig om virkemidlet.

De som ønsker utdeling av heroin tenker på de fattigste av de fattige. De tenker på personer som dør av overdoser i altfor ung alder. De setter ord på en narkotikapolitikk som er totalt mislykket. For mange liberalister vil det være en motbydelig tanke at skattebetalerne skal finansiere heroin for utvalgte brukere, men det er kanskje prisen vi må betale for å avkriminalisere bruk av narkotika. Prisen er høy, men kanskje er det verdt det? Sammen for livet!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Det er nok verdt det målt opp mot den ytterste menneskelige fornedrelsen de som bruker narkotika lever i idag og kostbar ekte kriminalitet forårsaket av forbudspolitikken.

Folk som bruker ulovlige rusmidler gjør dette av forskjellige årsaker, men for de fleste heroinmisbrukere er det selvmedisinering fordi de har det vondt. Hvis alternativet er selvmord bør de kunne få «medisinen» sin lovlig inntil de selv makter å slutte.

Det er uetisk av staten å bruke fengselsvesenet for å straffe folk for hva de putter i sin egen kropp.

Fredrik Meyer
12 years ago

Narkotika bør verken være kriminelt eller statssubsidiert. Å bruke skattebetalernes penger for å gi narkomane heroin er idioti. Tenk på hva disse pengene kunne blitt brukt til ellers. Heroinutdeling fører til høyere skatter, og disse pengene kunne forbrukerne brukt på forbruksgoder til seg selv, noe som holder bedrifter i live og gir grobunn for nye. Man må ikke bare tenke på de kortsiktige konsekvensene av skattlegging (narkomane får det litt koseligere), men også på de langsiktige (lavere forbruk, mindre velstand, færre jobber).

Anonym
Anonym
12 years ago

Fredrik Meyer:
Kan godt hende det er billigere å gi diacetylmorfin (legeordinert heroin) gratis til pasientene enn kostnadene ved å ikke gjøre det. I hvert fall slik Norge er bygget i dag.

Man kunne også solgt dem det for kostpris, jeg tror staten tar seg betalt 50 kroner for metadondosen i noen andre land. Heroin er visst mye dyrere enn metadon og subutex, men det kan endre seg dersom dette blir en vanlig praksis og etterspørselen blir større.

Det mest effektive kan noen ganger være behandling med metadon pluss litt heroin.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Tenk på hva disse pengene kunne blitt brukt til ellers. Heroinutdeling fører til høyere skatter, og disse pengene kunne forbrukerne brukt på forbruksgoder til seg selv, noe som holder bedrifter i live og gir grobunn for nye.» Her tar du feil. Statsfinansiert utdeling av heroin vil SPARE samfunnet for enorme summer, men kanskje viktigst av alt, det vil gjøre langt flere tunge narkomane istand til å ta vare på seg selv, og enda til beholde jobber og andre aktivitetstilbud. Ta en prat med noen narkomane som i dag er under LAR (Legeassistert rehabilitering) og du vil få en klar tale:… Read more »

Fra arkivet