Notiser

Vi venter store medieoppslag

i VG, Dagbladet, og ikke minst på NRK Dagsrevyen og i TV2 Nyhetene når det igjen er avslørt at «Ansatte ved Orkerød sykehjem har jobbet doble vakter uten å få overtidsbetalt – og flere har overnattet på rom for pårørende. På Melløsparken sykehjem har ansatte overnattet i kjelleren«. Skandalen har skjedd i Moss kommune – og det spiller vel ingen rolle at de som styrer der er Ap, SV og Rødt?

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
simonfur
11 years ago

Hvem har spurt om hva beboerene syns? Eg vet at beboere trives med å ha de samme pleierene ofte. Og er faktisk de ansatte utnyttet? Eller ønsker de det selv?

Øyvind Sæther
11 years ago

Jeg tror ikke det er relevant at Ap, SV og Rødt styrer der, nei. Ikke i det heletatt. Jeg har nemlig jobbet på flere sykehjem, blant annet i Høyres Vindu Mot Verden(tm) Bærum. Nå har ikke jeg jobbet med slikt på rundt 6 år, men likevel kan jeg si: orkerød sykehjem er ikke noe unntak, det er reglen. Forholdene som er «avslørt» er vanlig praksis overalt innen «bransjen» enten det er i Bærum, Asker, Oslo eller hvor som helst i Norge.

Øyvind Sæther
11 years ago

Min mening om spørsmålet om lovverket er kanskje litt farvet av at jeg generelt ønsker minst mulig lovverk og mest mulig frihet.. men. Jeg tror faktisk ikke det er noe galt med lovverket. Det er allerede mer enn strengt nok. Det er tross alt ikke lovlig å f.eks beordre meg til å ta ett skift til når skiftet mitt er over og jeg er på nippet til å skifte til vanlige klær og gå. At det (mitt inntrykk etter mine erfaringer) er helt vanlig å bryte loven ti ganger daglig betyr ikke at lovverket ikke finnes, det bare.. hvordan skal… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Øyvind Sæther: Du tror på så mange konspirasjonsteorier og så mye sludder at jeg ikke kan ta deg seriøst. Sorry.

norskgoy
11 years ago

Problemet er at den norske befolkning ikke er villig til å betale det som det faktisk koster å ha en eldreomsorg. Eller politikere som ikke er villig til å prioritere. F.eks i Stavanger, der man bygger konserthus og park til en sedvanlig sum, mens man samtidig på hjemmesykepleien og sykehjem har problemer med å få folk til å jobbe i bransjen. Og det er ikke rart forsåvidt. 1. For mange yrkesgrupper. Idag er det omsorgsarbeidere,hjelpepleier og sykepleier som jobber f.eks i hjemmesykepleien. Profesjonskamp er dog ikke noe nytt i helsevesenet. Disse gjør omtrent det samme. F.eks en omsorgsarbeider deler ut… Read more »

norskgoy
11 years ago

Og det ser ut som NRK har en liten tirade av forskjellige program om temaet. Foruten neste ukes brennpunkt så er det en dokumentar på onsdag neste uke;
http://www.nrk.no/programoversikt/?p_otr_prog_id=OAUA13005008&p_otr_sendedato=20110330&p_otr_anntid=22.30&p_otr_kanal=NRK2&p_knapp=Omtale&p_artikkel_id=0

Pleym
Pleym
11 years ago

Du har rett i at det må prioriteres strengere. Hva er oppgaver som skal finansieres av skatter fra oss andre, og hva må den enkelte betale selv? Det kan godt hende at eldreomsorgen krever mer penger, særlig når det blir flere eldre. Men kanskje de også er spreke lenger i livet. Blir eldreomsorgen drevet effektivt? Det vet vi ikke, hvis konkurranseutsetting avvikles. Før man begynner å øke skattene bør det foretas prioritering innenfor eldreomsorgen, og innenfor offentlig sektor. Hva skal den enkelte betale for, og hvilke andre skattefinansierte oppgaver kan nedprioriteres til fordel for eldreomsorgen? Fagbevegelsen kjører seg fast når… Read more »

Fra arkivet