Ukategorisert

Facebook-forbud?

Ordføreren i Hamar vil ha kjøreregler for bruk av sosiale medier i møter. Det kan også bli aktuelt med forbud, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Mange liberale politikere bruker sosiale medier under møter. Mest kjent er kanskje FpU-leder Ove Vanebo som oppdaterte Facebook-statusen under et kommunestyremøte. Det ble et sabla rabalder i de tradisjonelle riksmediene.

At politikerne bruker sosiale medier under møter er positivt. Det betyr informasjon til borgerne og mer informasjon om hva som skjer i et folkevalgt organ, kan resultere i økt engasjement. Politikerne har krav på ytringsfrihet, og bruk av sosiale medier midt under et møte er naturlig ettersom mange velgere befinner seg på blant annet Facebook.com og Twitter.com. Så lenge nettaktiviteten ikke forstyrrer forsamlingen, er det ingen grunn til å kreve forbud slik Hamar-ordføreren ymter frempå om.

Frihet og ansvar er også på dette området gode ord for de folkevalgte.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer