Ukategorisert

Facebook-forbud?

Ordføreren i Hamar vil ha kjøreregler for bruk av sosiale medier i møter. Det kan også bli aktuelt med forbud, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Mange liberale politikere bruker sosiale medier under møter. Mest kjent er kanskje FpU-leder Ove Vanebo som oppdaterte Facebook-statusen under et kommunestyremøte. Det ble et sabla rabalder i de tradisjonelle riksmediene.

At politikerne bruker sosiale medier under møter er positivt. Det betyr informasjon til borgerne og mer informasjon om hva som skjer i et folkevalgt organ, kan resultere i økt engasjement. Politikerne har krav på ytringsfrihet, og bruk av sosiale medier midt under et møte er naturlig ettersom mange velgere befinner seg på blant annet Facebook.com og Twitter.com. Så lenge nettaktiviteten ikke forstyrrer forsamlingen, er det ingen grunn til å kreve forbud slik Hamar-ordføreren ymter frempå om.

Frihet og ansvar er også på dette området gode ord for de folkevalgte.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
10 years ago

Hvor informativt kan det være med 140 tegn for å forklare en sak? Hva har Vanebos sinnstemning med informasjon til velgerne å gjøre? At det er kjedelig på lange møter skal vel ikke akkurat være en abnorm stor nyhet.

Sett heller opp et webcam, så velgerne kan se hvem som faktisk følger med, og hvem som skriver tullete meldinger på fb,twitter eller hva det enn måtte være.

Fra arkivet