Ukategorisert

Krane forblir kandidat

TV2 avslørte at Krane, som er nominert som Demokratenes ordførerkandidat i Kristiansund, ville drepe ett regjeringsmedlem.

Valgstyret i Kristiansund kommune har godkjent valglistene. Håvard Krane er dermed formelt kandidat til kommunevalget og med nåværende valglov er det faktisk vanskelig å unngå å være valgbar til kommunestyret, fylkestinget eller Stortinget.

Heldigvis har regjeringen foreslått å endre valgloven slik at det ikke blir en plikt å stille til valg, men endringen har få konsekvenser for årets valg. Det betyr at Håvard Krane forblir kandidat og han er til og med kumulert av partiet. Én stemme på Demokratene i Kristiansund er én stemme på en mann som har ønsket å drepe ett regjeringsmedlem.

Forhåpentligvis har velgerne i Kristiansund ett enkelt valg; ikke stem på Demokratene!

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
9 years ago

Men dette skyldes altså ikke Demokratene, men valgloven ! På samme måte som da den litt skrudde ordføreren bytte partiet 3 ganger på en uke.
Jeg liker ikke D. (pun intended) noe særlig, men de har 2 ganger blitt uthengt urettferdig for en dårlig lov.

Gullstandard
9 years ago

Forøvrig var Kleppe framifrå da han takket TV2 for at de hadde fått dette frem i lyset, slik at skaden ble minst mulig for partiet og politikken generelt.

Per Aage Pleym Christensen
Editor
9 years ago

Loven kunne sikkert vært forbedret, men det er et poeng at skal man rekke å trykke alle stemmesedlene så må det være en dato som er siste frist for endringer. Husk at kandidatene skal spørres om de er villige eller ikke, og valgstyrene skal behandle og godkjenne alle valglistene.

Fra Liberalerens arkiv