Ukategorisert

Drastiske endringer av eiendomsskatten

Eiendomsskatten har endret seg drastisk, på grunn av skattekåte politikere.

Sarpsborg vil kreve inn eiendomsskatt for flytebrygger. Etter det Liberaleren erfarer, er Sarpsborg den første kommunen som vil skattelegge brygger.

Marineeierne reagerte kraftig, og har hatt skattesaken i rettssystemet. Ifølge Kommunal Rapport, foreligger det nå en dom som gir Sarpsborg kommune medhold i at de har rett til å kreve eiendomsskatt for flytebrygger og båtopplagsplasser. Det betyr at andre kommuner vil komme etter, på grunn av skattekåte politikere. Det er for mange politikere langt mer behagelig å øke inntektene gjennom skatter og avgifter enn å foreta grep som reduserer driftsutgiftene.

Wikipedia er det et oppslag om eiendomsskatens historie i Norge. Grunnlaget for skatten har endret seg drastisk. Nå må til og med flytebrygger og båtopplagsplasser finansiere skoler, barnehager og kultur, for å nevne tre typiske oppgaver i en norsk kommune.

For skattekåte politikere er det kun fantasien som setter grenser. Dessverre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer