Ukategorisert

Tøffe lokalpolitikere

Det er bra at lokalpolitikere sier nei til skattefinansierte ordninger. I Alta kommune var det Arbeiderpartiet og Høyre som sørget for nei til frukt og skolemåltid i regi av Alta kommune.

AP-representanten Ole Steinar Østlyngen ba foreldrene ta ansvar for matpakken, ifølge Altaposten. Dermed messet sosialdemokraten om det samme som Liberaleren gjør med jevne mellomrom, nemlig privat ansvar. Mat til barn og ungdommer er et ansvar for foreldre og foresatte.

Alta FrP fulgte opp Tord Lien, som ønsker at skolemat skal være et politisk ansvar over skattefinansierte budsjett. Det er et latterlig standpunkt, spesielt for politikere som vil fremstå som liberalister. FrP gjør skam på liberalismen i denne saken! Heldigvis sørget Høyre for å sette grenser for politikk, og utgiftspartiene ble nedstemt. Høyres problem i Alta er de økonomiske argumentene. Politisk vedtatt skolemat er mye mer enn økonomi.

Mest lest

Arrangementer