Ukategorisert

Denne saken vinner SV

«Historien gir alltid de som vil utvide demokratiet rett».

Vi har sitert Lars-Henrik Michelsen (V) som sammen med SV har jobbet lenge for å redusere stemmerettsalderen.

I dag er Snorre Valen, stortingsrepresentant for SV, på Dagsavisen.no og fastslår at SV fortsatt ønsker lavere stemmerettsalder. Regjeringspartnerne Arbeiderpartiet og Senterpartiet er i tenkeboksen, men flere fremtredende politikere fra Ap og Sp har uttalt seg positiv til stemmerett for 16-åringene.

Demokratiet er langt fra perfekt, men det er det beste vi har. Derfor bør det inkludere så mange som mulig.

Saken om stemmerett er omstridt, også blant liberalister. Selv om Liberaleren har flest artikler for lavere stemmerettsalder, vil skribenten anbefale artikkelen Mange mennesker bør fratas sin stemmerett, skrevet av Bent Johan Mosfjell.

Tags:

Mest lest

Arrangementer