Ukategorisert

Denne saken vinner SV

«Historien gir alltid de som vil utvide demokratiet rett».

Vi har sitert Lars-Henrik Michelsen (V) som sammen med SV har jobbet lenge for å redusere stemmerettsalderen.

I dag er Snorre Valen, stortingsrepresentant for SV, på Dagsavisen.no og fastslår at SV fortsatt ønsker lavere stemmerettsalder. Regjeringspartnerne Arbeiderpartiet og Senterpartiet er i tenkeboksen, men flere fremtredende politikere fra Ap og Sp har uttalt seg positiv til stemmerett for 16-åringene.

Demokratiet er langt fra perfekt, men det er det beste vi har. Derfor bør det inkludere så mange som mulig.

Saken om stemmerett er omstridt, også blant liberalister. Selv om Liberaleren har flest artikler for lavere stemmerettsalder, vil skribenten anbefale artikkelen Mange mennesker bør fratas sin stemmerett, skrevet av Bent Johan Mosfjell.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
9 years ago

Skal jeg nå skrive min vanlige «unger er ikke myndige»-greie, eller husker du bare fra forrige gang ?

Jack Bauer
Jack Bauer
9 years ago

Ok. Så at unger som ikke har fått annet innprentet siden barnehagen at demokrati = flertallets rett nå skal få innvirkning over folks liv er helt greit? Fem-åringer har bedre rettsoppfattelse enn en 16-åring, hva med å la dem stemme?

Fra arkivet