Ukategorisert

Solhjell må være skuffet

SVs Bård Vegar Solhjell, nå miljøvernminister, være skuffet over stortingsmeldingen «Se meg! En helhetlig rusmiddelpolitikk» som helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen presenterte i dag.

Årsaken til den bastante påstanden om Solhjell, er at han ønsket ruspolitikk som noe av det som skulle være årets viktigste tema, og viste til stortingsmeldingen om ruspolitikken som regjeringen nå har lagt fram. Regjeringens ruspolitikk er ikke like spennende som Solhjell nok håpet den skulle bli da han kom med sitt nyttårsønske.

Kort fortalt, veldig kort fortalt, viderefører regjeringen forbudslinjen på narkotika, og sier nei til heroin i behandlingen. Helse- og omsorgsministeren er for, men ble stoppet av den interne diskusjonen i Arbeiderpartiet.

Regjeringen ønsker fortsatt en restriktiv alkoholpolitikk, men skjenketiden i alkoholloven blir ikke endret. Strengere skjenkekontroller er stikkord, til tross for at skjenkeplassene kun står for en liten del av alkoholkonsumet.

Regjeringen vil forby bruk, besittelse og kjøp av doping. Dermed gir regjeringen større plass til illegal omsetning av blant annet anabole steroider, og større plass gir bedre inntjening for kriminelle miljø. Regjeringen har voldsom tro på forbudslinjen, til tross for alle ulempene vi kjenner med forbud.

Les mer om «Se meg! En helhetlig rusmiddelpolitikk» på Regjeringen.no.

Tags:

Mest lest

Arrangementer