Ukategorisert

Høyre-uenighet om kommuners fylkesbytte

Nå har Høyre i Agder fått samme problem som FrP har; hvem skal man høre på når det gjelder kommuner som vil slå seg sammen eller bytte fylke? Jan Tore Sanner refses av H-folk i Aust-Agder.

Jan Tore Sanner, nestleder i Høyre, blir refset av lokale Høyre-topper i Aust-Agder. Fire kommuner ønsker å bytte fylke, til Vest-Agder. Det er flertall for dette i de fire kommunene. Men en folkeavstemning viser nei-flertall blant befolkningen i fylket som helhet. Aust-Agder Høyre ønsker heller ingen sammenslåing av de to fylkene. Så her blander Høyre lokalt to ulike saker; fylker som ønsker å slå seg sammen, og kommuner som ønsker å bytte fylke.

Sanners «forbrytelse» er at han under den såkalte Arendalsuken (efter mønster av den svenske Almedalsveckan) uttalte seg positivt til at kommunene skulle få bytte fylke om de ønsket dette.

Sanner presiserte overfor NRK at dette er hans personlige syn, og sa: «– Min holdning i denne saken er at dette skal avgjøres lokalt og ikke sentralt. De fire kommunene vil selv bytte fylke fra Aust-Agder til Vest-Agder og da mener jeg at dette må avgjøres lokalt og etter kommunenes egen vilje, sier Sanner.»

Saken er ikke behandlet i Høyres fylkestingsgruppe.

Hvem skal man da

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Thor Børresen
Thor Børresen
9 years ago

Saken er diskutert i Høyres fylkestingsgruppe. Flertallet gikk imot en overgang, mens mindretallet gikk inn for å tillate kommunene å gå over. Det som er problemet for oss som bor i de berørte kommunene er at fylkespolitikerne overhodet ikke er interessert i å se de problemene vi sliter med i forhold til skolevalg, kollektivtransport og ikke minst regulering. Aust- og Vest-Agder har ulik politikk i forhold til senterutvikling. Sørlandsparken går over fylkesgrensen og på vår side (Lillesand) er det langt strengere regler for utbygging enn et steinkast unna. I tillegg er det veldig upraktisk at alle planer må sendes på… Read more »

Fra arkivet