Ukategorisert

Nedtur: Stadig flere vil drive med pelsdyroppdrett

Nyheten om at pelsdyrnæringen i Norge går som aldri før, og at nye, unge bønder strømmer til for å drive pelsdyrfarmer var morgenens nedtur. Kan vi håpe at subsidiene til denne næringen blir vedtatt fjernet i statsbudsjettet for 2014?

Hvorfor må dyr som er født til å leve i frihet i villmarken tilbringe livet sitt i små bur, kun fordi noen mennesker ønsker å ikle seg pels? Jeg forstår det ikke.

Som liberalist har jeg ikke noe ønske om å se SP-folk i statsrådsstolen med ansvar for norsk landbruk. Da Trygve Slagsvold Vedum ble ny landbruksminister sendte jeg ham likevel en epost og spurte om muligheten for at han ville avvikle subsidiene til pelsdyrnæringen. Det tok ham 100 dager å la ansatte i departementet svare. Og svaret var naturligvis negativt.

Mitt håp for 2013 er at vi får et valgresultat som gir flertall for å fjerne subsidiene til denne næringen. Og at det skjer allerede i statsbudsjettet for 2014. Mine skattepenger skal ikke gå til pelsdyrnæringen.

Ikke subsidier til pels for mine penger!

Jeg anbefaler også dette innlegget i Dagsavisen, der Høyre bes avklare sitt syn på subsidier til pelsdyrnæringen.

Mest lest

Arrangementer