Ukategorisert

Høyre og den private eiendomsretten

Bjørn Lødemel, stortingsrepresentant for Sogn og Fjordane Høyre, sier i et intervju med Radio Nordkapp, at eiendomsrett er en viktig sak for Høyre.

Bakgrunnen for intervjuet, er at fristen for å komme med innspill på rapporten «Forenkling av utmarksforvaltningen» nærmer seg. I intervjuet sier Høyre-representanten at grunneierretten er en viktig del av reformen, og hvordan eierne kan benytte eiendommene på fornuftige måter og så selvstendig som mulig. Han legger til at eiendomsrett er viktig for Høyre.

Den private eiendomsretten er viktig for Høyre i festtaler og i intervju med journalister. Men i praktisk politikk er ikke Høyres fokus på den private eiendomsretten like sterkt. Vi har for få dager siden skrevet om snusfrie soner. Høyre har også med jevne mellomrom stemt for ekspropriasjon for å nevne et nytt eksempel der Høyre ikke tar eiendomsretten på alvor.

Hadde eiendomsrett vært veldig viktig for Høyre, ville Norge trolig vært et land med betydelig mer frihet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer