Ukategorisert

Helseministeren bør godta at mennesker liker tobakk

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) ble intervjuet i NRK Dagsnytt klokken 14 i forbindelse med tobakkstallene Statistisk sentralbyrå har presentert.

Norge har en illiberal helseminister. Høie vil fortsette det norske regjeringer og Stortinget har gjort i mange år, nemlig sørge for ekstreme reguleringer fordi de misliker at mennesker benytter seg av tobakksprodukter.

I radiointervjuet lovet Høie lik innpakning på snus- og tobakkspakker, et standpunkt Høyre-politikeren har markedsført jevnt og trutt som helseminister. Han sa videre at han vil fremme pakkesaken for Stortinget før sommeren.

Ikke bare skal snusen være gjømt på butikken, nå skal godsakene også ligge i politisk vedtatt innpakning. Det kan knapt bli mer detaljstyring enn dette.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
    Effektive altruister er mer opptatt av regnestykker, og forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
    Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
  • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
    Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.