Ukategorisert

Kutt skattefinansierte subsidier til dyreplagerne

Liberaleren lovet debatt etter Brennpunkt på NRK1 onsdag kveld, og debatten er i gang.

TV-program om dyr som har det fælt, er skrekkelig å se. Spesielt for liberalere som ønsker å behandle både mennesker og dyr på en god måte. Kveldens program var ikke et unntak.

Brennpunkt viste i kveld opptak tatt med skjult kamera der dyr ble behandlet svært dårlig. Motbydelig! Det er viktig å huske at dette var et utvalg av aktører i norsk svineproduksjon. Næringen er mye større og forhåpentligvis mye bedre enn det som ble vist på TV.

Liberalister og spesielt Liberaleren, har gang etter gang gått inn for drastiske kutt i skattefinansierte subsidier. Det regjeringen og Stortinget bør gjøre rimelig raskt, er å avskaffe subsidiene til bønder som bryter lovverket. Dyreplageri er ulovlig i Norge. Parasitter ut av næringen vil være en berikelse for norsk landbruk.

Regjeringspartiene kan med økonomiske virkemiddel, for eksempel dyrevernstøtte istedenfor husdyrtilskuddet, få kriminelle aktører ut av næringen, og partiene bør bruke makten.

Mest lest

Arrangementer