Ukategorisert

Vil dopingteste på treningssenter

Antidoping Norge har et ønske om å teste publikum på treningssentrene. Det betyr at personer som ikke driver konkurranseidrett kan bli rammet av kontroller.

Obligatoriske tester på treningssentrene betyr at helt vanlige personer kan bli rammet. Personer som kun trener for gøy eller for å holde vekten kan bli bortvist på grunn av bruk av medisiner eller røyking av hasj. Liberaleren er imot obligatoriske dopingtester for alle og enhver. Vi mener hvert enkelt individ har rett til å putte hva som helst i egen kropp. Eiendomsretten over egen kropp er et svært viktig prinsipp.

I dag er det ulovlig å gjennomføre tester på et treningssenter uten at Datatilsynet har gitt senteret en konsesjon. Antidoping Norge har selvfølgelig laget en veiledning for å søke om tillatelse til å teste brukerne. Skribent Solvik vurderte faktisk å kjøpe et treningssenter for noen år siden. Hvis kjøpet hadde blitt en realitet, ville dette treningssenteret ikke blitt en del av kontrollhysteriet. Rett og slett fordi folk skal ha rett til å bestemme over egen kropp. Så lenge det ikke er konkurranse med i bildet, trenger ikke eierne av sentrene å tenke på like konkurransevilkår mellom brukerne.

Spicheren tenker annerledes. Der skal medlemmene ved treningssenteret på Gimlemoen i Kristiansand testes. Også uproblematisk ettersom medlemmene har skrevet under på at de godtar å bli dopingtestet. Problemet oppstår den dagen Spicheren vil teste noen som ikke har gitt tillatelse til å bli kontrollert.

Ifølge Fedrelandsvennen kaller administrasjonskonsulent Tor Kapstad doping for et samfunnsproblem. Han mener til og med at veien fra prestasjonsfremmende medikament til tøffere narkotiske stoff og kriminelle miljø er kort. Det er en rimelig tvilsom påstand ettersom doping kan være alt fra marijuana til for mye koffein. Liberaleren har heller ikke glemt saken der Jaysuma Saidy Ndure ble tatt fordi noen venner røyket cannabis i hans nærvær.

Hvis noen skulle være i tvil, Antidoping Norge er viktig for staten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer