Ukategorisert

Still spørsmål til Storberget

VG Nett har de siste dagene kjørt serien Det norske sexmarkedet. På fredag er det justisminister Knut Storberget som svarer på spørsmål på VG Nett.

Storberget fronter regjeringens lovforslag fordi landsmøtene til regjeringspartiene gikk inn for å kriminalisere kjøp av sex.. På Arbeiderpartiets landsmøte stemte Knut Storberget mot en kriminalisering. Det var likevel justisministeren som fikk ballen til å rulle med sin høytenking om saken. Knut Storberget vurderte i 2006 et forbud fordi andre land har det. Det standpunktet fikk Liberaleren til å kreve at justisministeren bør gå av.

Fredag klokken 14:15 kan du stille spørsmål til justisministeren. Det er ikke sikkert han svarer liberalister, men det kan være verdt et forsøk.

Mange tilhengere av et lovforslag har hevdet at prostitusjon aldri har vært en frihet, men at de som selger sex gjør det for å overleve. Det at prostitusjon har vært nødvendig er en god grunn til ikke å støtte regjeringens lovforslag. Er påstanden korrekt, vil denne nødvendigheten fortsette i et marked der kontrollen og åpenheten er svært begrenset.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.