Ukategorisert

Still spørsmål til Storberget

VG Nett har de siste dagene kjørt serien Det norske sexmarkedet. På fredag er det justisminister Knut Storberget som svarer på spørsmål på VG Nett.

Storberget fronter regjeringens lovforslag fordi landsmøtene til regjeringspartiene gikk inn for å kriminalisere kjøp av sex.. På Arbeiderpartiets landsmøte stemte Knut Storberget mot en kriminalisering. Det var likevel justisministeren som fikk ballen til å rulle med sin høytenking om saken. Knut Storberget vurderte i 2006 et forbud fordi andre land har det. Det standpunktet fikk Liberaleren til å kreve at justisministeren bør gå av.

Fredag klokken 14:15 kan du stille spørsmål til justisministeren. Det er ikke sikkert han svarer liberalister, men det kan være verdt et forsøk.

Mange tilhengere av et lovforslag har hevdet at prostitusjon aldri har vært en frihet, men at de som selger sex gjør det for å overleve. Det at prostitusjon har vært nødvendig er en god grunn til ikke å støtte regjeringens lovforslag. Er påstanden korrekt, vil denne nødvendigheten fortsette i et marked der kontrollen og åpenheten er svært begrenset.

Mest lest

Arrangementer