Ukategorisert

Uenighet i regjeringen stanser avklaring om datalagringsdirektivet før valget

Sp-leder og samferdselsminister Liv-Signe Navarsete har endelig lettet på sløret om regjeringens behandling av datalagringsdirektivet. Det er uenighet i regjeringen om direktivet, og derfor blir ikke saken avklart før valget. Navarsete understreker at hun uttaler seg som partileder, og ikke som ansvarlig statsråd for eventuell gjennomføring av direktivet, når hun nå sier at SP vil nedlegge veto mot at direktivet blir norsk lov.

Navarsetes uttalelser er blant annet gjengitt hos P4 og HegnarOnline.

Kanskje er det bloggstafetten mot datalagringsdirektivet og medias omtale av denne som har fått Navarsete ut på banen. Stafetten har over 130 deltagere til nå. Tidligere denne uken ble samtlige av SPs toppkandidater utfordret til å delta i stafetten, deriblant statsrådene Navarsete, Brekk og Kleppa. Denne uken har Dagbladet og Morgenbladet sluttet seg til kravet om at direktivet ikke må bli norsk lov. For Senterpartiet ble det nok også pinlig da Nettavisen kunne avsløre at efter tre uker hadde bare Venstre og SV besvart flere spørsmål om personvern, herunder innføring av datalagringsdirektivet. SP med ansvarlig statsråd kom som nest siste parti med sine svar til Nettavisen.

Det er ikke vanskelig å tolke Navarsetes uttalelser. Når både SV og SP vil bruke EØS-avtalens reservasjonsrett for å stanse direktivet, og regjeringen ikke vil avklare saken før valget er det fordi Arbeiderpartiet er for. Morgenbladet spekulerte i sin leder i at Ap vil få hjelp av Høyre til å innføre direktivet. Høyres svar til Nettavisen var i denne sammenheng heller ikke oppmuntrende lesning.

Trykket må nå rettes mot Arbeiderpartiet og spesielt Høyres stortingskandidater.

Bloggstafetten må fortsette videre. Stortingskandidatene kan ikke regne med ro om denne saken.

Nye deltagere idag:

Ada Vagnhild Evju, 1.kandidat stortingsvalget Vestfold Senterparti
Liv Marit om mangt og meget (31.07)

Tenk metaforisk nevner ikke stafetten men er mot direktivet og har valgt Miljøpartiet De Grønne av samme grunn

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer