Ukategorisert

Valg i Oslo; krigen mot narkotika fortsetter

Oslo Høyre skal ha ros for en ting; partiet holder på tradisjonen.

I mars 2007, et halvt år foran forrige kommunevalg, kom partileder Erna Solberg med det tradisjonelle Høyre-utspillet om nulltoleranse mot narkotika. Kun noen måneder etterpå, like før valget, snakket Erling Lae om narkotika, narkotika og narkotika. Høyres vri i Oslo foran kommunevalg er tydeligvis å snakke om narkotika. Nå gjør jaggu Maren Malthe-Sørenssen, medlem av programkomiteen, det samme. Hun mener åpenlyst narkotikaomsetning vil forsvinne med 60 operative politiårsverk med en prislapp på 45 millioner kroner. I den store sammenheng er 45 millioner kroner småpenger. Innlegget til Malthe-Sørenssen er publisert i Aftenposten.

Liberaleren er ikke den eneste som reagerer på Høyres narkotikapopulisme.

–Å tro 60 politistillinger vil få rusavhengige til å slutte å ruse seg er både naivt og historieløst. Da jakten på narkotikaomsetning i Slottsparken startet på 60-tallet, var politikerne sikker på at problemet ville bli løst. Vi vet alle hvordan det har gått. Vi må tenke nytt i ruspolitikken. Vi må unngå å prøve mer av det som ikke fungerer, skriver Venstre-politiker Lars-Henrik Paarup Michelsen i et svar til Oslo Høyre på Facebook.

Makt
Høyre har utvilsomt makt i Norge. Partiet har vært i regjering, sist i samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik. Oslo Høyre leder byrådet i hovedstaden. Til tross for betydelig Høyre-makt i Norge, er det gigantisk omsetning av narkotika. Ikke bare i Oslo, men i hele Norge. Er det Høyre-politikerne som gjør dårlig jobb eller er nulltoleranse mot narkotika en oppskrift som ikke fungerer? Skribenten vet svaret, men lar Høyre-politikerne svare for seg selv.

Allerede i 2004 skrev Liberalerens redaktør, Per Aage Pleym Christensen, artikkelen Feilslått på Plata. Etter år med Høyre i regjering, Høyre i byråd i Oslo og innlegg av Maren Malthe-Sørenssen, svarer Christensen på problematikken som Høyre har tatt opp i år 2007 og år 2010.

Høyre, la tradisjonen med narkotikapopulisme dø; vær så snill!

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leif
Leif
11 years ago

Det er absurd at Høyre trekker frem nulltoleranse i en tid der andre snakker om avkriminalisering og regulering av narkotika. Her er noen av de nyeste artiklene i toneangivende internasjonale media som slår et slag for hvorfor konservative burde støtte reguleringsbevegelsen: Newsweek: The Conservative Case for Legalizing Pot http://www.newsweek.com/2010/10/25/the-conservative-case-for-legalizing-pot.html CNN: Why conservatives should favor legalizing marijuana http://edition.cnn.com/2010/OPINION/10/21/wood.war.on.drugs/index.html Det er heller ikke til å se bort i fra at dette etterhvert er en sak både høyre- og venstresiden kan enes om. Den lønner seg både økonomisk og menneskelig. Flere og flere eksperter, tidligere politifolk og statsledere har støttet en ny narkotikapolitikk… Read more »

Geir
Geir
11 years ago

Video fra Newsweek om konservative og legalisering av marihuana

simonfur
11 years ago

Akkurat samme hos Stavanger Høyre. Her blir ungdommer i 1000 vis av tonn bøtlagt og gjort kriminelle, fordi Stavanger politiet sammen med Høyrestyret tror de blir bedre mennesker av det.

Morten Eriksen
Morten Eriksen
11 years ago

Hvorfor er de fleste politikkere så uvitende om hvorfor mange bruker rusmiddler? For min del! var feilen og ikke komme inn i militæret i 1976, p.g.a. at det var dobbelt kull det året. At de kan nekte meg å komme inn p.g.a. at det var 4 stk som var på tur til Danmark, hvor en av mine venner var med 2 eldere gutter. Da den ene var godt kjent av Poletiet; og stjålet penger fra en butikk kasse, ble de tatt. Da det var 3 i bilen, mens Poletiet mente det hadde vært 4, som jeg også i ettertid hvet… Read more »

Morten
Morten
11 years ago

Drøy historie! Heroin og dolcontin burde selges fritt uten resept mener jeg. Særlig til sånne som har smerter.

Fra arkivet