Ukategorisert

Valg i Oslo; krigen mot narkotika fortsetter

Oslo Høyre skal ha ros for en ting; partiet holder på tradisjonen.

I mars 2007, et halvt år foran forrige kommunevalg, kom partileder Erna Solberg med det tradisjonelle Høyre-utspillet om nulltoleranse mot narkotika. Kun noen måneder etterpå, like før valget, snakket Erling Lae om narkotika, narkotika og narkotika. Høyres vri i Oslo foran kommunevalg er tydeligvis å snakke om narkotika. Nå gjør jaggu Maren Malthe-Sørenssen, medlem av programkomiteen, det samme. Hun mener åpenlyst narkotikaomsetning vil forsvinne med 60 operative politiårsverk med en prislapp på 45 millioner kroner. I den store sammenheng er 45 millioner kroner småpenger. Innlegget til Malthe-Sørenssen er publisert i Aftenposten.

Liberaleren er ikke den eneste som reagerer på Høyres narkotikapopulisme.

–Å tro 60 politistillinger vil få rusavhengige til å slutte å ruse seg er både naivt og historieløst. Da jakten på narkotikaomsetning i Slottsparken startet på 60-tallet, var politikerne sikker på at problemet ville bli løst. Vi vet alle hvordan det har gått. Vi må tenke nytt i ruspolitikken. Vi må unngå å prøve mer av det som ikke fungerer, skriver Venstre-politiker Lars-Henrik Paarup Michelsen i et svar til Oslo Høyre på Facebook.

Makt
Høyre har utvilsomt makt i Norge. Partiet har vært i regjering, sist i samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik. Oslo Høyre leder byrådet i hovedstaden. Til tross for betydelig Høyre-makt i Norge, er det gigantisk omsetning av narkotika. Ikke bare i Oslo, men i hele Norge. Er det Høyre-politikerne som gjør dårlig jobb eller er nulltoleranse mot narkotika en oppskrift som ikke fungerer? Skribenten vet svaret, men lar Høyre-politikerne svare for seg selv.

Allerede i 2004 skrev Liberalerens redaktør, Per Aage Pleym Christensen, artikkelen Feilslått på Plata. Etter år med Høyre i regjering, Høyre i byråd i Oslo og innlegg av Maren Malthe-Sørenssen, svarer Christensen på problematikken som Høyre har tatt opp i år 2007 og år 2010.

Høyre, la tradisjonen med narkotikapopulisme dø; vær så snill!

0 0 vurdering
Vurdering
Tags:
5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leif
Leif
10 years ago

Det er absurd at Høyre trekker frem nulltoleranse i en tid der andre snakker om avkriminalisering og regulering av narkotika. Her er noen av de nyeste artiklene i toneangivende internasjonale media som slår et slag for hvorfor konservative burde støtte reguleringsbevegelsen: Newsweek: The Conservative Case for Legalizing Pot http://www.newsweek.com/2010/10/25/the-conservative-case-for-legalizing-pot.html CNN: Why conservatives should favor legalizing marijuana http://edition.cnn.com/2010/OPINION/10/21/wood.war.on.drugs/index.html Det er heller ikke til å se bort i fra at dette etterhvert er en sak både høyre- og venstresiden kan enes om. Den lønner seg både økonomisk og menneskelig. Flere og flere eksperter, tidligere politifolk og statsledere har støttet en ny narkotikapolitikk… Read more »

Geir
Geir
10 years ago

Video fra Newsweek om konservative og legalisering av marihuana

simonfur
simonfur
9 years ago

Akkurat samme hos Stavanger Høyre. Her blir ungdommer i 1000 vis av tonn bøtlagt og gjort kriminelle, fordi Stavanger politiet sammen med Høyrestyret tror de blir bedre mennesker av det.

Morten Eriksen
Morten Eriksen
9 years ago

Hvorfor er de fleste politikkere så uvitende om hvorfor mange bruker rusmiddler? For min del! var feilen og ikke komme inn i militæret i 1976, p.g.a. at det var dobbelt kull det året. At de kan nekte meg å komme inn p.g.a. at det var 4 stk som var på tur til Danmark, hvor en av mine venner var med 2 eldere gutter. Da den ene var godt kjent av Poletiet; og stjålet penger fra en butikk kasse, ble de tatt. Da det var 3 i bilen, mens Poletiet mente det hadde vært 4, som jeg også i ettertid hvet… Read more »

Morten
Morten
9 years ago

Drøy historie! Heroin og dolcontin burde selges fritt uten resept mener jeg. Særlig til sånne som har smerter.