Kommentar

Kokain er visstnok farlig, skål!

Det er vanskelig å ta kritikk av kokain alvorlig når man ser folks forhold til alkohol. Ungdommen bruker visstnok mer kokain enn før og verden går nok en gang under. Kristelig Folkepartis Ungdom og Unge Venstre diskuterer dette, og vi liberalere sympatiserer selvfølgelig mer med bidraget til UV enn til formynderiet til KrFU.

Ekte liberalere reagerer nok mest på dobbeltmoralen til de fleste formynderne. Folk er redde for og vil forby det de ikke liker selv. Det man selv nyter på den andre siden, er selvsagt greit. Pluss selvfølgelig det som nytes av våre venner. Det er det de andre liker som er galt.

Narkotika ble forbudt fordi det var de andre som brukte det. Kinesere røyket opium. Meksikanerne brukte cannabis. Hippiene brukte dop. Og så langhåret og skitne alle disse var. De var ikke som oss. Så da er det på tide med pekefingeren.

Jeg mener pekefingeren, utformet som en politibatong som brukes til å slå ned alle dem som bruker noe vi ikke selv liker.

La meg vær klinkende klar. All produksjon, kjøp, salg og bruk av alle narkotiske stoffer bør bli lovlig, med øyeblikkelig virkning. Hvorfor er dette så viktig? Fordi narkotikaforbudet er et av de største overgrepene mot sårbare mennesker. Lovens strengeste straffer gis for noe som jeg og andre liberale, tolerante mennesker mener bør være lovlig. Det er en skam.

Jeg personlig liker ikke rusmidler. Jeg er avholdsmann. Jeg mener imidlertid at rusmidler kan være bra. Mange mennesker finner glede i litt rus. Enten den kommer fra hasj, vin eller kokain. Det er ingen prinsipiell forskjell på kokain og alkohol. Begge deler kan gi glede og sorg. Begge deler kan gi problemer.

Slik er livet. Det skal ikke være risikofritt. Det skal være mulig å velge feil. Det skal være mulig å ta valg som fører til dårlige konsekvenser for en selv. Bare på den måten har folk frihet. Til å velge. Rett eller feil. Til å ta ansvar for egne handlinger.

Hva da med ungdommen? Joda, de fleste ungdommer er fine mennesker. Det er ikke slik at ungdommen ikke er bra. Det er imidlertid betydelig større problemer enn rusbruk blant dem. Ungdommen trenger å bli tøffere og tåle mer. Kanskje er det ikke så dumt med litt mer sex, drugs and rock’n’roll som foreldrene ikke liker at ungdommen driver med, men som bestemor og bestefar hadde mye moro med da de var unge?

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer