Røykeloven skaper mer vold

av | 24. november 2004 kl. 16.49 | 4 kommentarer

Tall fra politiet viser at antall voldssaker i Tromsø sentrum har økt markant etter at røykeloven trådte i kraft.

Det er Nordlys som presenterer tallene for Tromsø, som viser en markant økning. Selvsagt kan ikke tallene tolkes som en direkte konsekvens av den nye røykeloven, men mange kom med advarsler om en slik utvikling dersom Høybråten sitt forslag ble vedtatt. Disse har fått rett i spådommene.

Det blir uten tvil mer bråk når mange som er påvirket av alkohol møtes på fortauet. Når mer folk samlet på fortauene i sentrum, blir faren for bråk og vold mye større. Det vises på statistikken fra Tromsø. Kanskje er det på tide å liberalisere røykeloven før året er gått. De som tar initiativet til endringer vinner Liberalerens respekt.


Kommentarer

 1. Lars Mæhlum | 24. november 2004 kl 21.56

  Jeg tviler dessverre på at dette kommer til å bli tatt hensyn til, siden den dorske stat gang på gang har vist at de bryr seg om fordelene ved forbudet, ikke menneskene det går utover.

 2. Vegard Nøtnæs | 26. november 2004 kl 14.19

  Jeg opplever det som noe uliberalt å angripe røykeloven på den basis at «den fører til mer vold», ettersom vi liberalere gjerne vektlegger enkeltmenneskets ansvar og ikke omstendighetene. Vi er formodentlig alle enige om at voldsbruk uansett er kriminelt, og at røykeloven er ideologisk uforsvarlig. Altså hadde jeg forventet at Liberaleren angrep røykeloven på ideologisk grunnlag, ikke fordi voksne, fulle menn (formodentlig) ikke klarer å la være å slåss når de må stå utenfor utestedet. Denne type konsekvensopportunisme høres oftere fra venstre fløy… Selv om det er åpenbart at liberalister er mot røykeloven er det altså ikke fordi voksne mennesker ikke klarer å ta ansvar for egen adferd… eller?

 3. Bønna | 26. november 2004 kl 14.42

  Hei Vegard Nøtnæs
  Jeg er helt enig med deg og vi har hatt mange vinklinger på den nye røykeloven. Det viktigste er eiendomsretten, noe vi har påpekt mange ganger.

  Likevel har røykeloven medført mange ulemper, ulemper som Høybråten og co tilbakeviste når debatten var på sitt verste. Derfor har vi fortsatt noen små drypp om ulempene.

 4. Haugdal | 4. november 2005 kl 15.02

  Der er jeg meget uenig! røykeloven er et flott tiltak. skaper ikke mer vold, heller motsatt. grr, jeg blir så frustrert

 • Dagens sitat

  The world is a book, and those who do not travel read only one page.

  — St. Augustine
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter