Frihetsforkjempere er gode på nett

av | 22. januar 2009 kl. 10.55 | 2 kommentarer

I Sverige kjemper Frihetsfrontens Henrik Alexandersson og Oscar Swartz, om å vinne prisen ”Stora Blogg Priset” som Aftonbladet arrangerer.

De svenske frihetsforkjemperne konkurrerer med tre andre bloggere i kategorien ”Politik & Samhälle”.

Henrik Alexandersson er kjent blant liberalister i Norge, ettersom han har deltatt på arrangement i regi av gamle, gode FRIdemokratene.

Besøk bloggen til Henrik Alexandersson. Besøk bloggen til Oscar Swartz. Delta i avstemningen hos Afteonbladet.se.


Kommentarer

 1. Gullstandard | 22. januar 2009 kl 17.17

  Oscar Swartz støtter Piratpartiet, dvs de som oppfordrer til tyveri og ødeleggelse av vernet om resultatet av skapende virksomhet.

  Han er ingen frihetsforkjemper.

 2. Oscar Swartz | 23. januar 2009 kl 03.42

  Många av de frihetligaste och liberalaste rösterna i Sverige är kritiker av immaterialrätten idag eller börjar svänga även om det finns hardcore-konservativa som tror att «äganderätt» kan appliceras på immateriella ting. Vilket den inte kan förstås. Fråga MIlton Friedman.

  Jag brukar föreläsa på Frihetsfrontens sommarläger med Henrik Alexandersson (som är en kritiker av jakten på pirater på nätet: han anser att fildelning i och för sig är fel men en struntsak och att jakten på fildelare är skadlig eftersom den kräver stark kontroll och övervakning av nätet). Två av de andra tre nominerade är frihetliga: Blogge Bloggelito är ultralineral/libertarian och är radikalare än Piratpartiet i sin immaterialrättskritik. Opassande (Emma) är en av de ledande figurerna i Piratpartiet. Den ende som inte är frihetlig av de fem nominerade är Carl Bildt, vår utrikesminister. Han är för att all internettrafik kopieras in till en statlig avlyssningscentral. Alla vi fyra andra jobbade hårt under året för mot det förslaget och var med om att åstadkomma «bloggbävningen» mot FRA-lagen. Friheten är stark på nätet i Sverige. Vänsterbloggarna syns knappt.

 • Dagens sitat

  A paranoid is someone who knows a little of what’s going on.

  — William Burroughs
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter