Veksten i offentlige utgifter skal ned

av | 22. desember 2009 kl. 18.28 | Ingen kommentarer

Statsministerens oppsummering av høsten var ikke spesielt spennende, men han varslet at alle statsrådene har fått beskjed om at veksten i offentlige utgifter skal ned.

Jens Stoltenberg lovet redusert vekst i offentlige utgifter. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)

Jens Stoltenberg lovet redusert vekst i offentlige utgifter. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)

Regjeringen setter i gang arbeidet med statsbudsjettet for 2011 på en budsjettkonferanse i mars 2010. I forkant av budsjettkonferansen har statsrådene fått beskjed om pengebruken skal ned i 2011. Om regjeringen klarer å innfri det Stoltenberg sa på dagens pressekonferanse, gjenstår å se. Det hadde vært en fordel om skattekåte politikere klarte å redusere veksten på offentlige utgifter.

Offentlige utgifter bestemmer hvor stor staten skal være, og hvor mye skatter og avgifter borgerne må betale. En fortsatt vekst i offentlige utgifter betyr på sikt betydelig mye mindre frihet og færre valgmuligheter for mange norske borgere.


Kommentarer

Denne artikkelen er stengt for kommentarer.