Bot eller fengsel?

av | 22. januar 2014 kl. 12.21 | 1 kommentar

Det koster så mye skattefinansierte penger å ha mennesker i fengsel, at personer som blir dømt gjennom vårt rettsvesen ikke bør få valgmuligheten mellom bot eller fengsel.

I dag kom dommen mot flytevest-Arne, eller Arne Pedersen som han heter. Han er i Ofoten tingrett dømt for overtredelse av fritids- og småbåtlovens paragraf 28, og må betale 600 kroner i bot, subsidiært én dag fengsel. Han er også dømt til å betale saksomkostninger på 1 000 kroner.

Denne dommen er bare ett av mange eksempler på at dømte personer får valgmuligheten mellom bøter eller fengsel. Med de innkrevingsmulighetene som finnes i dag, skulle det være helt unødvendig å gi dømte personer denne valgmuligheten.

Alternativet er samfunnsnyttig arbeid, men det er et alternativ som også koster skattebetalerne penger. Arne Pedersen har råd til å betale boten. Han og andre i samme situasjon bør ikke belaste skattefinansierte budsjett.

Ordningen med samfunnsnyttig arbeid istedenfor bot ble forresten tatt i bruk i år, ifølge Kriminalomsorgen.no.


Kommentarer

 1. Konrad | 22. januar 2014 kl 13.28

  Tiltredes, bortsett fra at boten da må utregnes i forhold til personens privatøkonomi.

 • Dagens sitat

  To love oneself is the beginning of a lifelong romance.

  — Oscar Wilde
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter