Noen spillere flytter trolig aktiviteten til utenlandske selskap

av | 30. september 2016 kl. 15.54 | 1 kommentar

Statlige Norsk Tipping med tapsgrense for kundene.

Som første spillselskap i verden innfører Norsk Tipping 2. oktober en månedlig tapsgrense for deltagelse i alle spill hos selskapet. Dette innebærer at Norsk Tippings spillere ikke vil kunne tape mer enn 20 000 kroner per måned, melder Regjeringen.no.

Tapsgrensen vil bli gjennomført via selskapets spillerkort, som den enkelte spilleren må ha for å delta i spill. Tapsgrensen vil gjelde for samtlige av selskapets spill, med unntak for papirbaserte Flax, som av praktiske grunner ikke er koblet opp mot selskapets spillerkort.

Sammen med tapsgrensen innfører Norsk Tipping andre ansvarlighetstiltak som blant annet en plikt for alle spillere til å sette egne personlige tapsgrenser for hvert enkelt spill, dersom de deltar i spill på nett som kan forårsake problemspilling, ifølge pressemeldingen.

Kunder av Norsk Tipping som tjener for eksempel noen millioner kroner i året, har trolig råd til å tape en del penger på den statlige underholdningen.


Kommentarer

 1. Peter Jansson | 2. oktober 2016 kl 19.10

  Spillepolitikken er virkelig helt feilslått i Norge. Hvis de norske politikerne hadde vært litt smartere så hadde Norge kunnet få frem store internasjonale spilleselskaper slik Sverige har fått de siste 15 årene.

  De store spilleselskapene i Sverige skaper mange arbeidsplasser og driver inntekter inn i Sverige i stedet for ut som i Norge.

  Norsk Tipping har dårlig spilleutvikling og klarer ikke å holde tritt med de internasjonale selskapene på å tilby like godt spill tilbud.

  Norsk Tipping har også mye dårligere tilbakebetaling enn alle andre spilleselskaper. Tilbakebetalingen på for eksempel Tippekupongen er under 50% av den totale omsetningen, hvilket er helt tragisk. Dette er til og med 30% under tilbakebetalingsbeløpet på den Svenske motsvarigheten som heter Stryktipset.

  Odds på sports evenementer er også dårligere en de internasjonale selskapene.

  Når du spiller gjør du det for at det er gøy og man håper selvsagt på å vinne penger. Med de dårlige tilbudet Norsk Tipping har på spill er det helt naturlig at folk spiller andre steder der de får mer tilbake på pengene.

  Norsk Tipping argumenterer med at skatten på spill er viktig for idrotten. For noe svada. Når man spiller spill gjør man det for at ha gøy og helst for at vinne penger, ikke for å sponse idretten.

  Norske politikere og Norsk Tipping må tenke helt nytt i denne bransjen. Norge som land hadde tjent betydelig mer penger på å tillate spill i Norge hvilket hadde lett til utvikling av private selskaper som kunne blitt internasjonale. Norsk Tipping kommer aldri til å bli internasjonale.

  De store pengene i gambling ligger internasjonalt. Denne internasjonale kaken går nå istedet til Sverige istedet for Norge med fremstående bettingselskaper som: Unibet, Betsson, Evolution Gaming, Net Entertainment, Leo Vegas, Cherry og Mr Green. Disse selskapene er en frukt av at de svenske politikerne ikke har vært så konservativt trangsynte som de norske.

 • Dagens sitat

  It often takes more courage to change one’s opinion than to stick to it.

  — Geoffrey Abert
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter