Actis vil ha systemskifte i narkotikapolitikken

av | 14. september 2018 kl. 15.04 | 3 kommentarer

Actis vil ha slutt på straff for narkotikabruk, og følger dermed opp de politiske partiene som ønsker endring av narkotikapolitikken, ifølge P4.

Actis mener narkotika fortsatt skal være ulovlig, men mener at bruk skal møtes med helserettede reaksjoner og ikke straff.

Liberalister vil legalisere narkotika. Selv om Actis vil ha en kursendring kan vi ikke betegne rusfeltets samarbeidsorgan for frihetsforkjempere.

I løpet av relativt kort tid har mange ulike aktører skiftet syn, nemlig at bruk av narkotika bør flyttes fra justissektoren til helsesektoren. Alle som er motstandere av denne kursendringen forsvarer en kurs som har vært mislykket på mange måter.

Actis er en paraply for organisasjoner som jobber med rusfeltet, og representerer 32 organisasjoner.


Kommentarer

 1. Geir Gabrielsen | 15. september 2018 kl 08.22

  Det er jo hårreisende! Hva er det som feiler avholdsfolket? På den annen side er det et betydelig framskritt for rusfeltet.

 2. Jarle Larsen | 23. september 2018 kl 11.50

  Gode observasjoner og godt skrevet av Liberaleren. Det samme vil jeg si om kommentaren til Geir Gabrielsen. siden det tyder på at han vet mer enn han uttaler her så tillater jeg meg og svare på det ene spørsmålet hans.Ja det er hårreisende! Det er det første synlige tegn på at Norge får oppleve et samfunnsfenomen som de aller fleste av oss bare har drømt om. uten at jeg skal utdype det. HVA ER DET SOM FEILER AVHOLDSFOLKET!! Det er en fornøyelse og offentliggjøre at avholdsfolket sitter i sin egen korrupsjons felle!! Selv om 80% av landets befolkning viser sin avsky for denne paraplyen så må landets skattebetalere nå følge ekstra godt med siden de fra nå og fremover blir avkledd som velgjørere, engler med gode intensjoner, samfunnsnyttige medmennesker, ingen resurs for samfunnet men som den absolutt og uten sammenligning med noe annet, Den farligste kriminalitet som eksisterer i et samfunn og ikke minst i en Stat som vakler. De mest korrupte statene i verden har absolutt mest å tjene på en cannabis legalisering. Norge er verdens beste i og få størst nytte av den forestående cannabis legaliseringen. Nå er det steg 2. Avkriminalisering av cannabis blir ALDRI! godtatt under noen omstendighet. Portugal som helhet er et blindspor for Norge selv om vi tar med oss det som er aktuelt for oss. Vi må se til Nederland og Canada. Og vi har mer enn nok av Ukorrupt forskning fra USA til å bare sette i gang nå. Det er totalt uforsvarlig av Stortinget, ikke bare av hensyn til landets befolkning, men av hensyn til de Nordiske landene. Tyskland, Europa,og ikke minst til FN,s medlemsland som Actis og Norge har dolket i ryggen.

  Avkriminalisering beskytter ikke de sårbare inkludert våre egne barn, så derved er det utelukket. Avkriminalisering opprettholder korrupsjonen som vi nå blir kvitt ved legalisering. I den forbindelsen vil jeg bare få sagt at Landsorganisasjonen har sviktet sine medlemmer totalt. Mer om Actis se: https://www.roovernytt17.com/

 3. Jarle Larsen | 4. oktober 2018 kl 14.01

  En avkriminalisering beskytter ikke de sårbare. Her er det viktig at vi følger med som befolkning. Forskning fra hele verden viser at det kun legalisering og påfølgende foreldrekontroll som får ned bruken blant barn og ungdom, og i tillegg har forbedringspotensiale.

  Cannabis legalisering er et engangs våpen vi har » fått » mot korrupsjonen og det må vi ikke missbruke på en avkriminalisering som opprettholder korrupsjonen nesten som i dag. Kravet fra landets befolkning må være full legalisering.En cannabis legalisering setter stopper for den illegale virksomheten til Statens barnevern. En full legalisering gir oss også nytt helsevesen tilpasset mennesker.

Skriv en kommentar