Forbud mot provisjon for reiselivsaktører?

av | 26. november 2018 kl. 16.58 | Ingen kommentarer

Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet, ber i et skriftlig spørsmål om næringsministeren vil vurdere lovligheten med at turistbutikker betaler provisjon til guider og reiseselskap for å ta med turistgrupper til deres butikk?

I korte trekk skjer denne virksomheten i form av avtaler om provisjon mellom butikk og guide/reiseselskap for å ta med turistgrupper til deres butikk. Senterparti-representanten mener dette bidrar til ulike konkurransevilkår mellom butikker som har slike avtaler og de som ikke har. Det kan også anføres at turistene blir lurt til å betale mer enn nødvendig, ifølge Pollestad.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har foreløpig ikke besvart spørsmålet.


Kommentarer

Denne artikkelen er stengt for kommentarer.