Ukategorisert

Fred og frihandel

Onsdag 19. mars er det et nytt spennende arrangement som liberale mennesker bør få med seg. Temaet er ”fred og frihandel”. Det er et aktuelt, men også et svært interessant tema.

Foredragholder er Jan Arild Snoen, forfatter. Snoen var i en årrekke redaktør for Ideer om Frihet og holder på å skrive en bok om globalisering. Jan Arild Snoen er usedvanlig dyktig, både på temaet, men også en god foredragsholder.

De første fredsbevegelsene bestod av liberalister som ville ha frihandel for å hindre krig mellom de europeiske nasjonene. Det har siden vist seg at demokratiske og kapitalistiske land ikke kriger med hverandre. Frihandel skaper nemlig et interessefellesskap der mennesker kan nyte godt av andre lands ressurser på en fredelig måte. Liberaleren mener at globalisering og frihandel er de viktigste kreftene for å sikre en fredelig fremtid.

Derfor har vi ingen problemer med å oppfordre alle med et liberalt hjerte om å møte opp. Det vil bli en lærerik ettermiddag.

Fordraget er i Biblioteket i 2. etg. på Chateau Neuf. Arrangementet er en del av Studentersamfundets Fredsfestival. Tidspunktet er onsdag 19. mars kl. 17.00. Arrangører er FRIstud og Studentersamfundets Fredsfestival.

Fra arkivet