Ukategorisert

Høybråten slår til igjen?

Stakkars oss som liker å drikke Dry Martini ute på byen.

Dagfinn Høybråtens departement vil endre alkoholforskriftene. Dagens forskrift inneholder et unntak for drinker som betegnes som «cocktails» og «long drinks». Unntaket gjør at serveringssteder kan skjenke så store drinker de vil, dersom drikken faller inn under en av de to nevnte kategoriene. Forslaget til ny forskrift fra departementet, som nå er ute til høring, sier at drinker som inneholder to eller færre alkoholholdige drikker kan inneholde opptil 4 cl brennevin, mens de med flere komponenter kan ha 6 cl brennevin, skriver Aftenposten.

Om forslaget godkjennes og blir gjeldende politikk mister flere drinker sin magi. Blant annet Dry Martini. Den vil bli totalt ødelagt i forhold til hvordan en bartender lager denne drinken i dag. Det vil bli antiklimaks å drikke Dry Martini dersom Arbeids – og sosialdepartementet, ASD, får det som de vil.

Bransjen, bartendere og vi livsnytere bør engasjere oss i denne saken. Vi bør protestere på de nye forskriftene. Vi bør delta i høringsprosessen. Dagfinn Høybråten må ikke vinne frem også denne gangen. Den mannen kommer til å ødelegge utelivsopplevelsen for oss som liker en god og tradisjonell drink. I tillegg er det frihetsinnskrenkende for bransjen når de menyen komponeres.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer