Ukategorisert

Høybråten slår til igjen?

Stakkars oss som liker å drikke Dry Martini ute på byen.

Dagfinn Høybråtens departement vil endre alkoholforskriftene. Dagens forskrift inneholder et unntak for drinker som betegnes som «cocktails» og «long drinks». Unntaket gjør at serveringssteder kan skjenke så store drinker de vil, dersom drikken faller inn under en av de to nevnte kategoriene. Forslaget til ny forskrift fra departementet, som nå er ute til høring, sier at drinker som inneholder to eller færre alkoholholdige drikker kan inneholde opptil 4 cl brennevin, mens de med flere komponenter kan ha 6 cl brennevin, skriver Aftenposten.

Om forslaget godkjennes og blir gjeldende politikk mister flere drinker sin magi. Blant annet Dry Martini. Den vil bli totalt ødelagt i forhold til hvordan en bartender lager denne drinken i dag. Det vil bli antiklimaks å drikke Dry Martini dersom Arbeids – og sosialdepartementet, ASD, får det som de vil.

Bransjen, bartendere og vi livsnytere bør engasjere oss i denne saken. Vi bør protestere på de nye forskriftene. Vi bør delta i høringsprosessen. Dagfinn Høybråten må ikke vinne frem også denne gangen. Den mannen kommer til å ødelegge utelivsopplevelsen for oss som liker en god og tradisjonell drink. I tillegg er det frihetsinnskrenkende for bransjen når de menyen komponeres.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.