Ukategorisert

IPCC-rapporten.

I dag la FNS klimapanel IPCC frem et 21 siders sammendrag.

Jeg vil rett og slett henvise til Jan Arild Snoens artikkel Hva er nytt i klimarapporten? for oppsummering av konklusjonene.

Med tanke på min artikkel Er det farlig med klimaendringer? på Liberaleren i forrige uke er dette sitatet relevant:

«Dette er viktig å ha i mente, siden det fra mange hold påstås at slike fenomener er klare beviser på skadevirkningene av global oppvarming allerede har inntruffet. Det gjenstår altså betydelig usikkerhet om dette.»

Synes dessuten denne fra Johan Norberg var interessant.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Baltzersen
15 years ago

Det er også viktig å være klar over at når man f.eks. snakker om en sannsynlighet for at mesteparten er pga. menneskelig aktivitet, må man ikke kun se på sannsynligheten. Hvis man eksempelvis sier at det er overveiende sannsynlig («very likely») at mesteparten av et fenomen er forårsaket av menneskelig aktivitet, trenger ikke mesteparten være mer enn f.eks. 50,1 %. Ganger man andelen med sannsynligheten (satt til det laveste i intervallet), får man 45,09 %. Det er altså viktig ikke kun å se på sannsynligheten, men også på andelen forårsaket av menneskelig påvirkning. Vi kan lett få følelsen av alle… Read more »

#15
#15
15 years ago

Hva så om det er menneskeskapt eller ikke ? Varmere blir det, spørsmålet er hvordan vi skal tilpasse oss. Der er en mager trøst for mulige ofre at «det var i hvert fall ikke menneskeskapt».

Christoffer Olsen
Christoffer Olsen
15 years ago

Herrejemini, Nordbergs bloggpost var full av tull. Den tar små notiser som demonstrerer enkle modeller i rapporten og bruker det som reell data, og tryner fullstendig. Den var ikke interessant, den var villedende.

Får se om jeg kommer med detaljene i morgen, nå er det for sent 🙂

Bent Johan Mosfjell
15 years ago

Kom gjerne med detaljer, det ville være interessant!

Bent Johan Mosfjell
15 years ago

I min sløvhet leste jeg ikke Jan Arilds Snoens oppfølging på lørdag. Han kommenterer der avisenes gjengivelse av IPCC-rapporten og påpeker en rekke feil: http://www.minerva.as/?vis=artikkel&fid=1227&id=030220072037405315&t=Mangelfull%20avskrift

Fra arkivet