Ukategorisert

Regjeringen vil rydde hyllene

Ulike varianter av forbud kan innføres slik at politikerne kan rydde butikkhyllene for snop. Det kan være alt fra markedsføringsforbud til en plasseringslov for varer som staten gjennom politikere og byråkrater karakteriserer som usunn.

Det var Vårt Land som kom med nyheten om at politikerne kan komme til å fjerne snop ved hjelp av lovverket fra en del av butikkhyllene. Målet er å fjerne usunne matvarer fra barnehøyde i butikkene. Statssekretær Arvid Libak, Arbeiderpartiet, sier at det beste hadde vært om bransjen selv fant gode løsninger, men hvis ikke vil regjeringen vurdere lovendringer.

Nok en tragisk sak og nok et eksempel på overformynderi. Igjen dukker det opp en sak der en del politikerne fremstår som en gruppe som mener de vet hva som er best for borgerne. Tap for personlig frihet, tap for personlig ansvar og tap for den private eiendomsretten blir resultatet. Politikernes reguleringskåthet er grotesk! Det er på tide å komme med en påminnelse om at politikerne ikke er supermenn eller superkvinner som vet hva som er best for alle andre. Politikere er helt vanlige personer som tar gode og dårlige valg. Det bør diskvalifisere dem fra å detaljregulere våre liv slik vi etter hvert ser mange eksempel på.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil
Kjetil
14 years ago

Problemet er at Stortinget er overbefolket av såkalte karrierepolitikere og gamle byråkrater – folk som knapt har gjort et hakka slag i den private sektor noen gang, og derfor ikke vet hva slike dustebestemmelser påfører produktive krefter i samfunnet.

Piris
Piris
14 years ago

Her er det både og for meg ! Jeg syns at godterier burde flyttes til en egen butikk eller avdelig i en butikk ! En mann skal inn å handle middag, melk, brød etc … og da han kommer frem til kassa er det snop der som frister ! Så er det stor mulighet for å bruke mer penger enn det man egentlig burde ha brukt ! Men det med at politikkerne blander seg inn er en helt annen sak hvor jeg er enig med liberaleren her ! Politikerne skal ikke blande seg inn .. men mitt råd er :… Read more »

Kjetil W. (ikke han øverste her)
Kjetil W. (ikke han øverste her)
14 years ago

«En mann skal inn å handle middag, melk, brød etc … og da han kommer frem til kassa er det snop der som frister»

Det er da hans eget ansvar å si nei til. Formodentlig er han en voksen mann som klarer å håndtere jobb, boliglån, bil og unger og da klarer han seg nok mot godteriet også skal du se.

Protus
Protus
14 years ago

«Flytt alt snop til EGEN BUTIKK !
Det har de i sverige, så hvorfor ikke begynne med det samme i Norge ?»

Så en får altså ikkje kjøpt godteri i vanlige butikker hos svenskene? Det var i så fall ny viten for meg!

Johan R. Sjöberg
14 years ago

Det var en nyhet för mig också, och jag var i Sverige så sent som för några dagar sedan, så det måste ha skett väldigt nyligen.

A.
A.
14 years ago

Er det «Godisfabriken» Piris har vært innom?

Fra arkivet