Ukategorisert

Regjeringen vil rydde hyllene

Ulike varianter av forbud kan innføres slik at politikerne kan rydde butikkhyllene for snop. Det kan være alt fra markedsføringsforbud til en plasseringslov for varer som staten gjennom politikere og byråkrater karakteriserer som usunn.

Det var Vårt Land som kom med nyheten om at politikerne kan komme til å fjerne snop ved hjelp av lovverket fra en del av butikkhyllene. Målet er å fjerne usunne matvarer fra barnehøyde i butikkene. Statssekretær Arvid Libak, Arbeiderpartiet, sier at det beste hadde vært om bransjen selv fant gode løsninger, men hvis ikke vil regjeringen vurdere lovendringer.

Nok en tragisk sak og nok et eksempel på overformynderi. Igjen dukker det opp en sak der en del politikerne fremstår som en gruppe som mener de vet hva som er best for borgerne. Tap for personlig frihet, tap for personlig ansvar og tap for den private eiendomsretten blir resultatet. Politikernes reguleringskåthet er grotesk! Det er på tide å komme med en påminnelse om at politikerne ikke er supermenn eller superkvinner som vet hva som er best for alle andre. Politikere er helt vanlige personer som tar gode og dårlige valg. Det bør diskvalifisere dem fra å detaljregulere våre liv slik vi etter hvert ser mange eksempel på.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer