Notiser

Dårlig med kandidater?

Dagens regjeringsparti sa i forrige stortingsvalgkamp at de skulle avskaffe fattigdommen, men statistikk fra Statistisk sentralbyrå viser at Norge fikk 10 000 flere fattige det første året med rødgrønn regjering. Likevel fikk Karin Andersen, stortingsrepresentant for SV, tildelt fattigmannsprisen av foreningen Fattignorge. Ikke helt fortjent når en ser hva SV har brukt makten til. Liberaleren stiller nok en gang spørsmålet: Skal politikerne utjevne alle forskjellene mellom menneskene?

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Per
Per
14 years ago

Det er da bare logisk at SV får tildelt denne prisen. Regjeringens politikk har jo ført til flere fattige, altså flere potensielle medlemmer til denne foreningen. Sett i det lyset er det ikke noe rart foreningen er fornøyd med SV i regjering. 🙂

Fra arkivet

 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?