Ukategorisert

Venstre-politiker vil liberalisere alkoholloven

Hvis Jonas Eilertsen, Venstre-politiker i Tromsø, skal få det som han vil, må han få stortingspolitikerne til å endre § 8-9 i alkoholloven.

Eilertsen ønsker en åpning for at borgerne skal få nyte alkohol i parker, ifølge NRK.

Hvis en skal følge alkoholloven bokstavelig, er det forbudt å drikke på en rekke plasser med mindre det er gitt bevilling til dette. Det betyr at alkoholloven må endres, eller lokalpolitikerne kan gi skjenkebevilling til aktører som etablerer seg i de aktuelle områdene.

Å liberalisere alkoholloven, slik som Jonas Eilertsen foreslår, er et godt forslag. Dagens forbud blir ikke håndhevet av politiet, noe SV-politikeren Bodil Chr. Erichsen har redegjort for gjennom en kommentar i Aftenposten.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
13 years ago

Det skulle vært gjort noe med og det aller helst igår !

Thor
Thor
13 years ago

Selvsagt høres det fornuftig ut ettersom politiet ikke tar den nåværende loven altfor alvorlig (nå ja, det kommer nå litt an på hvor du bor! Og pisse bør du i allefall ikke gjøre!) Men i ei tid da alkoholforbruket stadig øker, spesielt blkant de unge, er ei liberalisering et dårlig utgangspunkt for å få ned forbruket. Og signaleffekten er ikke noe å kimse av!

Piris
Piris
13 years ago

Men i ei tid da alkoholforbruket stadig øker, spesielt blkant de unge, er ei liberalisering et dårlig utgangspunkt for å få ned forbruket. Og signaleffekten er ikke noe å kimse av ! THor : Tror ikke det hjelper å få ned forbruket uansett. De unge får jo tak i det uansett. Hva da med å lære de unge om alkohol og lære dem å drikke alkohol med måte ? Så kan vi kanskje få bort «misbruk» av alkoholen. Jeg syns det er snedig at Norge med så høye aldersgrenser ikke tenker på andre ting … som – Du må være… Read more »

Fra arkivet