Ukategorisert

Alkohol farligere enn LSD

Mange liberalister vil nok hevde misbruk er lite gunstig, uansett hva en misbruker.

Professor David Nutt ved Imperial College i London tar til orde for et system som klassifiserer narkotiske stoffer, skriver Nettavisen.

Professoren klassifiserer alkohol relativt høyt på listen, riktig nok etter heroin, kokain, barbiturater og metadon.. Tobakk kommer foran stoffer som cannabis, LSD og ecstasy.

I Norge er alkohol og tobakk lovlige varer, mens mye av det andre er ulovlig. Det sier litt om hvor tilfeldig ruspolitikken er.

Liberaleren ønsker å legalisere alle de narkotiske stoffene med fri omsetning, slik at hver enkelt borger får en rett til å bestemme hva en vil putte i egen kropp.

Tags:

19 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Liberaleren ønsker å legalisere alle de narkotiske stoffene med fri omsetning, slik at hver enkelt borger får en rett til å bestemme hva en vil putte i egen kropp.»

Det skulle bare mangle. Herredømme over egen kropp og hva man kan gjøre med den er essensielt for frihet.

Alt annet handler om å beskytte særinteresser eller kontroll av livsvalg/livsstil. Og det er ikke noe staten skal tukle med.

Gullstandard
12 years ago

Desverre vil det eneste sannsynlige utvalget av en slik kategorisering bli at røyking blir totalforbudt. Våre geskjeftige medborgere klør i fingrene allerede.

Per
Per
12 years ago

LSD er farligere enn alkohol for folks mentale helse. Cannabis er mindre farlig på alle måter.

Konrad
12 years ago

Tillat meg å henvise til min egen bloggpost med rangering av stoffene (mulig at professor Nutt står bak den også).
http://konradstankesmie.blogspot.com/2009/08/alkohol-ikke-sa-sunt-likevel-kanskje.html

I følge SSB døde 314 personer av alkoholrelaterte skader:
http://konradstankesmie.blogspot.com/2009/09/siv-jensen-en-farlig-morder.html

Konrad
12 years ago

Ja, en politisk hekseprosess fra den pietistiske Gordon Brown.

Anonym
Anonym
12 years ago

Myndighetene må få lov å si opp folk som misrepresenterer dem.

Dette tilfellet er allikevel unikt i det at det er en vitenskapsmann som forsøker å bringe nye perspektiver i en ensporet debatt preget av tabuer og polarisering.

Jeg er ikke enig med professoren i at LSD er mindre farlig enn alkohol, men jeg er helt enig med ham når det gjelder cannabis. Han har utformet forskning der han har lagt vekt på visse typer skadevirkninger og kanskje sett bort i fra andre? Hvis ikke kan jeg ikke skjønne hvordan han kom frem til resultatet sitt.

Anonym
Anonym
12 years ago

Seks andre forskere i Storbritannia truer nå med å gå av som følge av myndighetenes nedlatende holdning til vitenskap.

http://www.independent.co.uk/news/science/six-drugs-service-scientists-may-resign-over-sacking-of-chairman-1812907.html

Anonym
Anonym
12 years ago

Oppsigelsen virker mot sin hensikt ved å skape raseri blant vitenskapsfolk i Storbritannia

Legalise drugs and society would benefit

http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/bruce-anderson/bruce-anderson-lets-be-honest-legalise-drugs-and-society-would-benefit-1813200.html

nero
nero
12 years ago

@ Anonym | 2. november 2009 kl 00.13 «Jeg er ikke enig med professoren i at LSD er mindre farlig enn alkohol» David Nutt har kun referert til en vitenskapelig undersøkelse, som på grunnlag av de FAKTA som eksisterer idag, har rangert ulike rusmidler utifra hvilken skade de volder. (3 hoved kriterier ble vudert; helse skade, sosisal skade og avhenginghet. hver av dem fikk en poengsum mellom 0 og 1, så summert opp, og så rangert seg imellom) Hva du måtte synse er jo ikke så interesant, når du har nesten 100 vitenskaps folk som har vudert de ulike stoffene… Read more »

ANonym
ANonym
12 years ago

Litt rart å kritisere meg for å være hjernevasket, når jeg er for legalisering av all narkotika.

LSD er farligere enn alkohol, hadde folk i Norge byttet ut alkoholen med LSD hadde mange vært psykisk ustabile tror jeg.

Det David Nutt har vurdert her er at folk bruker det sjelden og få bruker det, siden det har så sterke psykiske effekter. I tilegg er det ikke skadelig for kroppen, og ikke avhengighetsskapende. Derfor er det mindre farlig enn alkohol. Men å spise LSD som sukkertøy hver helg? Tror du det hadde vært gunstig?

Anonym
Anonym
12 years ago

Takk for lenken forresten, har lett etter rapporten hans!

Visste du at noen av norges fremste rusforskere har prøvd alle stoffene de forsker på (har hørt rykter via venner av familien deres), men allikevel påstår at «cannabispsykose» er et stort problem, sannsynligvis bare for å beholde jobben? Blir så irritert!

Roy
Roy
12 years ago

Alkohol farligere enn LSD? Ja og nei, alt etter hvilke briller man ser saken med. Det er sant at alkohol er farligere enn LSD i den forstand at LSD har ikke den etsende virkningen i kroppen som alkohol har, i tillegg til at LSD gir ingen fysisk eller psykisk avhengighet, og heller ingen fysiske skadevirkninger som med alkohol. MEN – og det er et stort MEN: LSD er et hallusinogen som gjør at en kan miste grepet på virkeligheten, som igjen gjør at en kan bli hensatt i en tilstand hvor en kan komme til å gjøre skade på seg… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Neida, Amsterdam er et bra og liberalt sted.

Det er stor forskjell på LSD og cannabis. Cannabis bør selges som i Amsterdam.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Og der har du noe av det som frastøter meg med den byen: På den ene siden er det ingen som bryr seg med hva du gjør så lenge du ikke plager andre med det. Baksiden av medaljen er at samtidig er det ingen som bryr seg hvis du skulle råke ille ut, noe jeg syns vitner om et ganske iskaldt menneskesyn.» Her tar du nok grundig feil. Det er mange som bryr seg om de som det går galt med. Det du derimot må forstå er at utsagn som ‘it was his own god damn fault’ går mer på… Read more »

Roy
Roy
12 years ago

Rettelse: Det var egentlig magic mushrooms det gikk galt med, ikke LSD hvis jeg husker rett. Men det spiller rolle for saken. «Det å la folk kunne ødelegge seg selv har forøvrig ingenting med ultraliberalisme å gjøre. Det handler om retten til å kunne styre sitt eget liv.» Ok. Men la oss kjøre en liten test på hvor konsekvent du er i ditt grunnsyn: Hvis du er en ekte liberaler, må du kunne være konsekvent i dine valg, eller hur? Hvis du gikk over en av Amsterdams mange bruer og så en som klatret opp på gelender og åpenbart hadde… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

I Amsterdam inkluderes cannabisnytere i samfunnet i større grad. Og det er bra. Og de som får problemer med det kan være mer åpne med familien og får mye bedre hjelp. Norsk narkotikapolitikk er et alvorlig brudd på elementære menneskerettigheter – all straff bør ut av politikken, og man bør i stedet gjøre som Portugal, gi rådgivning og psykologtilbud. Cannabis bør selges i egne cannabismonopol og enkelte hasjkafeer, og sterkere stoffer bør kunne skrives ut av lege.

Anonym
Anonym
12 years ago

Jeg tviler på at grunnen til at noen hopper har med bruk av et hallusinogen å gjøre. Dette er typisk gammeldags og usant narkoepos, det hadde nok heller med at vedkommende allerede var suicidal av andre årsaker å gjøre…

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Jeg tviler på at grunnen til at noen hopper har med bruk av et hallusinogen å gjøre.»

Bill Hicks hadde som vanlig en vittig sann kommentar liggende på lur:

«we’ve all seen the same newsstory on Tv, right?

Young man on acid, thought he could fly, jumped off a 12 story high building!

Whaat? Don’t be blaming drugs for this guy. If he thought he could fly, why didn’t he take off from the ground? check it out first. You don’t see ducks lining up in elevators to fly south for the winter.

He was a moron, end of story!»

Fra arkivet