Ukategorisert

Helga Pedersen med skremselspropaganda

Høyres forslag til skattekutt utgjør ikke en fare for velferdsstaten. 20 milliarder kroner i skattelettelser er en bagatell målt opp med det borgerne må betale for den offentlige driften.

Sannsynligvis vil beskjedne skattelettelser øke statens inntekter, noe som var tilfellet da Høyre deltok i Samarbeidsregjeringen som Kjell Magne Bondevik ledet.

–Høyres politikk vil gå ut over velferdstilbudet. Det vil for eksempel medføre 22.000 færre sykehjemsplasser per år, sier Helga Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå, ifølge nettstedet Siste.no.

Helga Pedersen opptrer som en useriøs ungdomspolitiker i den politiske debatten. (Foto: Scanpix)
Helga Pedersen opptrer som en useriøs ungdomspolitiker i den politiske debatten. (Foto: Scanpix)

Høyre lovet velgerne foran stortingsvalget i 2009 skattelettelser på i underkant av 20 milliarder kroner i løpet av perioden. Konkret lovet Høyre å fjerne arveavgiften, trappe ned formuesskatten og lavere personskatt til vanlige og lave inntekter. 20 milliarder kroner er dessverre langt fra nok til å rasere velferdsstaten. Helga Pedersen, du opptrer for tiden som en AUF`er i samfunnsdebatten.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
12 years ago

[…] Sjekk også Liberaleren. […]

Kardaffi
Kardaffi
12 years ago

Et annet viktig punkt i debatter med sosialister her til lands, er at ethvert skattekutt visstnok rammer direkte velferdstjenester og goder. Det virker å være umulig å hente inn 20 milliarder i form av sparking av 10000 unødvendige byråkrater ved å effektivisere det offentlige, ikke minst regelverket (som de fleste byråkrater er satt til å overvåke/overholde). Undertegnede skulle f.eks. likt å se borgerlønn blitt innført, men en påfølgende fjerning av 75% av alle NAV-ansatte. De som var igjen skulle utelukkende ha brukt sin tid på å hjelpe de som trenger det. Istedenfor har vi en sitausjon i dag hvor størsteparten… Read more »

Fra arkivet