Kommentar

Menn som har sex med menn får ikke gi blod

Heldigvis er det flere og flere politikere som vil liberalisere lovverket.

Sist ute med krav om liberalisering er Sør-Trøndelag Unge Høyre som ønsker at homofile skal ha rett til å bli blodgivere, ifølge Nettavisen. Kravet er forståelig, fordi hver enkelt person som ønsker å gi blod må gjennomføre grundige tester. Dersom testene blir bestått, er det urimelig at legning skal være et hinder for at enkeltmennesker skal få muligheten til å bidra til fellesskapet.

Den rødgrønne regjeringen har uttalt at det er uaktuelt å endre regelverket. Roger Ingebrigtsen var klar og tydelig på NRK.no i desember 2009.

På nettstedet giblod.no er det en beskrivelse om hvem som ikke får gi blod i Norge; menn som har sex med menn, personer som har brukt narkotika og personer over 60 år, er noen av dem som blir hindret i Norge.

I disse Maria Amelie-tider er likebehandling et ord som går igjen i mange debatter. Ja, la oss likebehandle. Regelverket bør liberaliseres!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer