Ukategorisert

Reis til utlandet!

Reis på ferie til utlandet. Det er lønnsomt!

Det er den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen 2010 fra Statistisk sentralbyrå som viser at mye er dyrt i Norge. Det er skatter og avgifter som driver prisene oppover i forhold til land vi kan sammenligne oss med. Oversikten viser at aktørene i reiselivsnæringen har vanskelige vilkår sammenlignet med konkurrenter i utlandet.

Det norske prisnivået for alkoholholdige drikkevarer og tobakk var mer enn dobbelt så høyt, 137 prosent, som gjennomsnittet av EU27, ifølge SSB. For hotell- og restauranttjenester, samt matvarer og alkoholfrie drikkevarer, var prisnivået i Norge henholdsvis 78 og 65 prosent over gjennomsnittet i EU27.

Fortsetter utviklingen vil nordmenn rømme til utlandet på ferie. Verst for norske bedrifter, er at utlendinger vil kvie seg for å reise til Norge. Det er rett og slett for kostbart å besøke det rødgrønne landet.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer