Ukategorisert

Får slåss mot skattelistene i retten

Dagfinn Berg kjemper en viktig, men ensom kamp. Han skal kjempe mot offentliggjøring av skattelister i en rettsal.

Lindås-mannen gikk til sak mot staten for å få slutt på den årlige offentliggjøringen av skattelistene. Søksmålet ble i første omgang avvist av Nordhordland tingrett, men nå har lagmannsretten kommet til at Berg skal få prøve saken for retten.

–Jeg forstår ikke så mye av jusen, men kjennelsen er uansett et skritt i riktig retning. Jeg vil bare at offentliggjøringen av skattelistene skal ta slutt. Jeg tør påstå at jeg har flertallet av folket på min side, sier Berg til BT.no.

Dagfinn Berg oppdaget i 2009-ligningen at staten hadde oppført 1,45 millioner kroner for mye i inntekt på den tidligere dyrlegen. Han har alltid irritert seg over skattelistene, men godtar ikke at staten oppgir gale opplysninger. Han misliker sterkt at den ukorrekte opplysningen om inntekten blir liggende på nett til evig tid.

Dagfinn Berg, du er en hedersmann!

Liberaleren mener at offentliggjøring av skattelister kan sammenlignes med å se inn i naboens vindu, lytte på andres telefonsamtaler eller snuse på post som er feiladressert. Det er snoking og staten oppmuntrer til misunnelse basert på gale opplysninger.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer