Ukategorisert

Får slåss mot skattelistene i retten

Dagfinn Berg kjemper en viktig, men ensom kamp. Han skal kjempe mot offentliggjøring av skattelister i en rettsal.

Lindås-mannen gikk til sak mot staten for å få slutt på den årlige offentliggjøringen av skattelistene. Søksmålet ble i første omgang avvist av Nordhordland tingrett, men nå har lagmannsretten kommet til at Berg skal få prøve saken for retten.

–Jeg forstår ikke så mye av jusen, men kjennelsen er uansett et skritt i riktig retning. Jeg vil bare at offentliggjøringen av skattelistene skal ta slutt. Jeg tør påstå at jeg har flertallet av folket på min side, sier Berg til BT.no.

Dagfinn Berg oppdaget i 2009-ligningen at staten hadde oppført 1,45 millioner kroner for mye i inntekt på den tidligere dyrlegen. Han har alltid irritert seg over skattelistene, men godtar ikke at staten oppgir gale opplysninger. Han misliker sterkt at den ukorrekte opplysningen om inntekten blir liggende på nett til evig tid.

Dagfinn Berg, du er en hedersmann!

Liberaleren mener at offentliggjøring av skattelister kan sammenlignes med å se inn i naboens vindu, lytte på andres telefonsamtaler eller snuse på post som er feiladressert. Det er snoking og staten oppmuntrer til misunnelse basert på gale opplysninger.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
b
b
10 years ago

Så har vi saken om offentlighetsloven (http://www.digi.no/878410/lonna-til-800000-personer-fritt-tilgjengelig) På forespørsel kan man få utlevert lønnen til offentlig ansatte. DETTE liker politikere dårlig og kaller det for kikking. Det er helt absurd at de ikke ser noe galt i at lønnsinformasjonen til alle skal være fritt tilgjengelig og søkbar, men at å få lønnen til offentlig tjenestemenn /-kvinner er kikking. Etter min mening er det ikke noe galt i slik «kikking». Offentlig tjenestemenn er folkets ansatte. De gjør en jobb på vegne av skattebetalerne. Det er ikke noe galt i at vi på forespørsel kan finne ut hvordan skattepengene våre brukes. Derimot… Read more »

Fra arkivet