Ukategorisert

Opplevelsessenter eller aktivitetssenter?

Skattemyndighetene definerer Nordlysbadet som et opplevelsessenter og det betyr økt skatt.

I sommer fikk Nordlysbadet et pålegg om å betale åtte prosent opplevelsesmoms på hver enkelt badebillett. Grunnen er at skattemyndighetene ser på badeanlegget som et opplevelsessenter, melder Altaposten.

Styret i selskapet har derimot definert Nordlysbadet som et aktivitetssenter, som igjen skal bety lavere skatteregning fra staten. Det er eierne som bør ha definisjonsretten på egen eiendom, selv om det medfører reduserte inntekter til staten. Saken i Alta viser hvor komplisert skattesystemet i Norge er, et skattesystem med mange hull.

For øvrig har Alta kommune brukt fryktelig mye skattefinansierte penger på aktivitetssenteret, men det er en helt annen debatt.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer