Ukategorisert

Debatt om utilregnelig

Debatten på NRK1 i kveld klokken 21:30.

I forhåndsomtalen av programmet har NRK publisert følgende tekst:
”Flere og flere fagfolk mener at Anders Behring Breivik IKKE er utilregnelig. Direktesendt debattprogram fra Litteraturhuset i Oslo.Programleder Erik Wold”.

Selv om ordskiftet kommer på TV i kveld, har debatten om Anders Behring Breivik helse rast på internett i flere uker. Spesielt i Minerva-miljøet har det vært interessante meningsutvekslinger om problematikken. Skribenten trekker gjerne fram en artikkel skrevet av Jan Arild Snoen, og en artikkel skrevet av Nils August Andresen.

Ideologisk forvirring bør ikke defineres som sykdom. Om det blir konklusjonen i kveldens TV-program, er heller tvilsomt.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Nylig leste jeg en aviskommentar, skrevet av en ledende samfunnsdebattant på venstresiden, hvor det ble hevdet at det ikke bør være psykiatere og leger, men derimot filosofer og samfunnsvitere som bør stille medisinske diagnoser i tilfeller der det kan være tale om politiske forbrytelser motivert av høyreekstremisme…

Hvor vidt kommentatoren oppsøker nærmeste bilverksted eller ingstrumentmaker hvis han har mistanke om at han har en helseplage, er jeg ikke kjent med. Jeg vil anbefale ham å gå til lege – under en hver omstendighet.

Mest lest

Fra arkivet

 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.