Ukategorisert

Debatt om utilregnelig

Debatten på NRK1 i kveld klokken 21:30.

I forhåndsomtalen av programmet har NRK publisert følgende tekst:
”Flere og flere fagfolk mener at Anders Behring Breivik IKKE er utilregnelig. Direktesendt debattprogram fra Litteraturhuset i Oslo.Programleder Erik Wold”.

Selv om ordskiftet kommer på TV i kveld, har debatten om Anders Behring Breivik helse rast på internett i flere uker. Spesielt i Minerva-miljøet har det vært interessante meningsutvekslinger om problematikken. Skribenten trekker gjerne fram en artikkel skrevet av Jan Arild Snoen, og en artikkel skrevet av Nils August Andresen.

Ideologisk forvirring bør ikke defineres som sykdom. Om det blir konklusjonen i kveldens TV-program, er heller tvilsomt.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
10 years ago

Nylig leste jeg en aviskommentar, skrevet av en ledende samfunnsdebattant på venstresiden, hvor det ble hevdet at det ikke bør være psykiatere og leger, men derimot filosofer og samfunnsvitere som bør stille medisinske diagnoser i tilfeller der det kan være tale om politiske forbrytelser motivert av høyreekstremisme…

Hvor vidt kommentatoren oppsøker nærmeste bilverksted eller ingstrumentmaker hvis han har mistanke om at han har en helseplage, er jeg ikke kjent med. Jeg vil anbefale ham å gå til lege – under en hver omstendighet.

Fra arkivet