Ukategorisert

Droppet ekspropriasjon

Ett av punktene i serien Kandidaten 2011 var ekspropriasjon. Konflikten i Stavanger kommune viser at viljen til å ekspropriere er tilstede.

Politikere er villige til å ta privat eiendom. Rogalandsa Avis skriver om en sak i Stavanger, en sak som heldigvis fikk en lykkelig slutt.

Ekspropriasjon betyr at noen om nødvendig med tvang, blir fratatt eiendom eller rettigheter mot erstatning. Det vanligste er ekspropriasjon av fast eiendom. Justorget.no forklarer kort og godt ekspropriasjon.

Mot, men………
I serien Kandidaten var det mange politikere som var mot ekspropriasjon, men veldig få var hundre prosent imot tyveri av privat eiendom.

–Jeg har aldri stemt for ekspropriasjon og det er jeg stolt av, sier Erlend Wiborg (FrP) til Liberaleren, en politiker som deltok i serien Kandidaten 2011.

–Alltid imot hver eneste gang uansett, sa Vegard Martinsen (DLF) til Liberaleren i valgkampen.

–Ekspropriasjon er svært uheldig, og må kun brukes i ekstreme tilfeller. Det blir likevel for dumt å avvise det kategorisk. Et tenkt eksempel, hvor en krig akkurat er startet, og et hus ligger på et ekstremt viktig strategisk punkt. Dersom man må lage et utkikkspunkt / forsvarsvern akkurat der, så må man, sa Venstres Kim Sandberg.

–Selvfølgelig er det ingen som liker ekspropriasjon, og det er noe vi må unngå med alle midler. Dessverre, i enkelte nødstilfeller, er det nødvendig. Sånn er det bare. Men alle skjønner at det prinsipielt er veldig problematisk, og at det i det store og det hele bør unngås. Men der det er nødvendig må det selvsagt kompenseres for, sa Høyres Stefan Heggelund til Liberaleren noen dager før høstens kommunevalg.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer