Ukategorisert

Gladmelding fra SIRUS

Mange gjør mye for at ungdommer skal drikke minimalt med alkohol. Nå viser forskning minimal sammenheng mellom tenåringsfyll og problemdrikking.

«Ny SIRUS-forskning viser at sammenhengen mellom tenåringsfyll og problemdrikking i slutten av 20-årene er svak. Tiltak for å få ungdom til å drikke mindre kan derfor ha mindre effekt på forekomsten av risikofylt drikking og alkoholproblemer i ung voksen alder enn man tidligere har antatt. Dette er konklusjonen i en studie som Thor Norström (SIRUS/Stockholms universitet) og SIRUS-forskeren Hilde Pape står bak, og som blir publisert i juli-nummeret av Journal of Studies on Alcohol and Drugs», skriver SIRUS på eget nettsted.

Av og til er det hyggelig å sitere SIRUS og i dag er én av de hyggeligste dagene.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Det virker som det er to fraksjoner i SIRUS og SERAF. De liberale og de illiberale. Pape, som står bak denne undersøkelsen, virker å være blant de liberale.

Steinar Glimsdal
9 years ago

Her det fare for tankemessig kortslutning, kjære liberalere. For ungdomsfyll er jo ikke greit! For det første er det en ikke ubetydelig risiko knyttet til høyt alkoholforbruk, også i ungdomsårene. Det gjelder ulykker, vold, ubeskyttet sex etc. For det andre er det ikke alkoholproblemer av typen alkoholisme som er vår tids største utfordring, men stadig vekk fylla – både i ung og voksen alder.

norskgoy
9 years ago

@anonym

Pape har alltid vært «djevelens advokat» som iallefall prøver å være forsker, og konkludere på tall som kan etterprøves. Denne biten av SIRUS og f.eks NKVTS er minimal. Som det meste annet i et samfunn og forskning styres forskningen til å blidgjøre de som styrer pengesekken.

Snart kommer ny «voldsmåling», som også ble utført i 2003,05 og 08. Det skal vel ikke komme som en overraskelse at tallene for 2012 kommer til å være sterkt økende.

http://www.krisesenter.com/nasjonalt/Handlingsplan-JD-2012.pdf (side 8, del 5)

Anonym
Anonym
9 years ago

Jeg får mark av han som er leder for Seraf nå, han Bramness-fyren!!

Fra arkivet