Ukategorisert

11,6 milliarder til grensehandel

Svenske forretningsmenn skal være glade for den norske politikken med gigantiske avgifter, avgifter som politikerne bruker for å regulere borgeneres liv og for å finansiere velferdsstaten.

Nordmenn handlet for 11,6 milliarder kroner på dagsturer til utlandet i 2012. Dette er en økning på én prosent fra året før. Det er i Strømstad nordmenn handler mest når de drar over grensen. Over halvparten av pengene ble lagt igjen der, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Liberalister vet at statlige reguleringer ikke fungerer. Reguleringer har en rekke forutsette og uforutsette bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensninger og grensehandel er en slik tilpassing.

Nå har ikke Liberaleren noe imot handel over grensene, men vi synes synd på norske næringsaktører som har uverdige konkurransevilkår.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer