Ukategorisert

Foreldre og foresatte må ta ansvar for egne barn

Det er kun trist når politiet ber om hjelp fordi barn i 12-årsalderen bruker narkotika.

Oppfordringen fra politiet ble publisert på NRK sent i ettermiddag.

Den siste uken har politiet hatt aksjoner i Karasjok. Politiet har hatt åtte personer inne for bruk av narkotika. Fire av disse er under tjue år, og to av dem igjen under 15. Den yngste er kun 13 år gammel, ifølge NRK-artikkelen.

At dagens forbud gir spenning er det liten tvil om. Det som er ulovlig pirrer både ungdommer og voksne. Forbudslinja på narkotika er en fiasko!

Dessuten er det liten tvil om at foreldre og foresatte engasjerer seg mindre i barns oppvekst når det offentlige har et stort ansvar. I dag har kommunene/staten ansvaret for oppdragelsen gjennom barnehager, skolefritidsordningen, kulturskole, grunnskole og videregående skole. Vi har på mange måter statlig barneoppdragelse i Norge og det gir dessverre redusert engasjement for egne barn, noe leksehjelpundersøkelsen til Utdanningsforbundet viser.

Selv om aktører i offentlig sektor har et betydelig ansvar for barneoppdragelsen, må foreldre og foresatte komme ut av den vonde sirkelen. Det er familien som må ta ansvar, og det er foreldre/foresatte som har ansvaret med å gi de unge gode holdninger. Hasj i 12-årsalderen er alt annet enn imponerende!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Roger
Roger
9 years ago

Latterlig at politiet «er redde for dødsfall». Det er jo først og fremst snakk om cannabis, som det kanskje kunne vært på sin plass at de informerte om at det er umulig å dø av. Hvorfor slår ikke politiet i samme grad ned på alkoholbruk hos de under 18? Det er det aller mest dødelige, og også forbudt. Så dette fremstår som kunnskapsløs skremselspropaganda. Politiet er antekelig de som er dårligst rustet til å håndtere narkotikamisbruk blandt barn, dette burde helsevesenet og foreldrene få ta seg av, først og fremst. Politiet burde også selvsagt straffe de som selger dette til… Read more »

Arild Holta
9 years ago

Hva mener du foreldrene skal gjøre for å TVINGE 12- til 13-åringer? De fleste i den alderen gjør sånn noenlunde det foreldrene sier. Men noe gjør det over hode ikke. Foreldrene har da ikke tvangsmidler. Ringer de politiet så kontakter politiet barnevernet. Barnevernet sin «løsning» for slike barn er omsorgsovertakelse. Helt uten at det hjelper noe som helst på statistikken for barnas prognoser. Tvert imot. Det er altså INGEN med maktmidler som reelt hjelper foreldrene når det er nødvendig. Foreldrene er fratatt alle maktmidler. De skal kun se på at barna blir rusmisbrukere. En undersøkelse av ungdomspsykiatrien (rundt år 2000)… Read more »

Fra arkivet

 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.