Ukategorisert

Foreldre og foresatte må ta ansvar for egne barn

Det er kun trist når politiet ber om hjelp fordi barn i 12-årsalderen bruker narkotika.

Oppfordringen fra politiet ble publisert på NRK sent i ettermiddag.

Den siste uken har politiet hatt aksjoner i Karasjok. Politiet har hatt åtte personer inne for bruk av narkotika. Fire av disse er under tjue år, og to av dem igjen under 15. Den yngste er kun 13 år gammel, ifølge NRK-artikkelen.

At dagens forbud gir spenning er det liten tvil om. Det som er ulovlig pirrer både ungdommer og voksne. Forbudslinja på narkotika er en fiasko!

Dessuten er det liten tvil om at foreldre og foresatte engasjerer seg mindre i barns oppvekst når det offentlige har et stort ansvar. I dag har kommunene/staten ansvaret for oppdragelsen gjennom barnehager, skolefritidsordningen, kulturskole, grunnskole og videregående skole. Vi har på mange måter statlig barneoppdragelse i Norge og det gir dessverre redusert engasjement for egne barn, noe leksehjelpundersøkelsen til Utdanningsforbundet viser.

Selv om aktører i offentlig sektor har et betydelig ansvar for barneoppdragelsen, må foreldre og foresatte komme ut av den vonde sirkelen. Det er familien som må ta ansvar, og det er foreldre/foresatte som har ansvaret med å gi de unge gode holdninger. Hasj i 12-årsalderen er alt annet enn imponerende!

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer