Ukategorisert

Fornuftig budskap i Marihuanamarsjen 2013

Lørdag er det igjen klart for Marihuanamarsjen 2013, et synlig bevis for at en del borgere ønsker å forandre narkotikapolitikken.

Budskapet til Anita Nyholt under årets marsj.

Til og med liberalister ser at legalisering med strenge konsesjonskrav vil være et enormt fremskritt sammenlignet med dagens forbudslinje.

Lykke til med marsjen! La oss håpe at vi snart kan feire en ny norsk narkotikapolitikk! I Oslo er det marsj fra Youngstorget klokken 15:00.

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anita Nyholt
9 years ago

Takk for at dere deler!

Hvis noen har lyst til å slå av en prat så finner dere meg bak denne plakaten (på bildet)- lag din egen, denne må gjerne kopieres.

Folkeaksjonen lovlige utsalgssteder for hasj og marihuana: http://www.facebook.com/luhm.no

Torkel Bjørnson-Langen
9 years ago

Forslag til plakater og slagord: Gjør som pappaen/faren din sier, Jens! La oss være i fred! Ikke kriminaliser kameraten min. Snut er ut, som reaksjon mot cannabisbruk. Bruk skattepengene til å hjelpe, ikke straffe! Stopp straffeforfølgelsen av voksne cannabisbrukere. Cannabis kan ikke forbyes bort! (Og legg gjerne til en tegning av en struts som stikker hodet i sanden) — Hvorfor skal mitt rusbruk finansiere terrorister? Ja til kunstig høy oppklaringsprosent! Ikke bruk skatten jeg betaler til å trakassere vennene mine! Nei til krig mot abstrakte begreper. Krigen mot narkotika er en krig mot mennesker. Når skal politikerene begynne å lytte… Read more »

Ullern
Ullern
9 years ago

Fine slagord, Torkel!

Flere slagord, til senere:

Cannabis: Regulering – ikke forbud.

Stopp skadene fra forbud: La cannabis kunne brukes lovlig!

Reguler cannabis-bransjen – mot fri krim.

[2014] 50 år med forbud og økt cannabisbruk: Stopp hykleriet.

Reguler cannabis-handelen, stopp urettferdigheten, lag likhet for loven: Bare hver fjerde cannabisbruker tas noengang.

Til nå er ca. 250.000 nordmenn siktet for å ha hatt cannabis, av 1 million brukere. Kun de svakeste tas, resten kan kose seg.

Cannabisforbudet skaper underklasse: Reguler lovlig og lag likhet for alle.

Anita Nyholt
9 years ago

Det ble arrangert marsj i Tromsø også.
Kjempebra at det var noen som fulgte oppfordringen om å lage plakat og kopiere budskapet «Fjern straffetrussel og reguler cannabis som alkohol med aldersgrense»(se bilde hos Nordlys): http://www.nordlys.no/nyheter/article6639679.ece

Anonym
Anonym
9 years ago

Noen som gjorde noen sak på toget i Oslo? Hvor mange møtte opp?

Anita Nyholt
9 years ago

Hovedappellen ble holdt av Arild Knutsen fra FHN: http://youtu.be/MUzrVpDUot8

Jeg fikk anledning til å holde en kort appell på vegne av Folkeaksjonen lovlige utsalgssteder for hasj og marihuana. Den brukte jeg til å vise til USA og legalisering som alkohol, det som står på plakaten om lovlige utsalgssteder og aldersgrense, og avslutningsvis budskapet fra P3 kronikken om småskala hjemmedyrking (http://www.facebook.com/luhm.no/posts/486828714723209).

Det var noen som filmet, og jeg/de legger det ut hos Folkeaksjonen når det er klart: https://www.facebook.com/luhm.no

Torkel Bjørnson-Langen
9 years ago

@Ullern Takk Ullern! Flotte slagord. @Anonym Sjekk appellen til Arild, under. Det er mere video på vei, men folk bruker litt tid på å klippe & rendre. Det kommer liste over video og artikkler om marsjen på http://www.normal.no etter hvert. Tviler på at noen skriver noe, dessverre. Men blir veldig glad hvis jeg tar feil. Rundt 500-600 deltok i selve toget, etter hva jeg hører. En del færre deltok på Youngstorget og Kontraskjæret. Noe som er ganske bra med tanke på at det regnet nesten frem til marsjen startet. Hadde vi fått søndags-været på lørdag, hadde det fort vært 3… Read more »

Anita Nyholt
9 years ago

Fint at det blir lagt ut bilder (og video etterhvert), jeg har brukt ett av bildene til dette blogginnlegget:

Det blir hvert år arrangert Marihuanamarsj i ca 300 byer over hele verden, hvor mange hundre tusen mennesker benytter seg av ytringsretten.

Folkeaksjonen lovlige utsalgssteder for hasj og marihuana holdt i år en kort appell om å fjerne straffetrussel og regulere cannabis som alkohol.

http://luhm.no/?p=1940

trackback
9 years ago

[…] til Liberaleren som la ut bilde av plakaten før marsjen: “Fornuftig budskap i Marihuanamarsjen […]

Anita Nyholt
9 years ago

På bakgrunn av kommentarer i denne tråden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.132580686931006.1073741834.100005372262203 Har vi sendt dette til avisen iTromsø: Emne: Angående artikkel i iTromsø Fra: “Folkeaksjonen LUHM” Dato: tir, mai 14, 2013, 21:34 Hei Angående denne artikkelen i deres avis: http://www.itromso.no/nyheter/article7511427.ece Vi ser at vi blir kreditert for å være medarrangør av marsjen, men det er NORMAL som står for det, og har gjort det i 15 år. Om Marihuanamarsjen på NORMALs egne sider: http://normal.no Vi tror at misforståelsen kan ha oppstått fordi LUHM i forkant av marsjen oppfordret marsjdeltakere om å ta med plakater med teksten “Fjern straffetrussel og reguler cannabis som alkohol… Read more »

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
  Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
  I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.