Ukategorisert

Straffet for å nekte Sivilforsvaret

Liberaleren er motstander av verneplikt. Vi skiller ikke mellom de ulike tjenestene, uansett om det er militær førstegangstjeneste eller tjeneste i Sivilforsvaret. Tvang er tvang!

Liberaleren har i dag snakket med en mann i 20-årene i Finnmark. Mannen har allerede nektet et oppmøte til 3-ukers kurs, og fått bot på 10 000 kroner. Han er innkalt på nytt til grunnopplæringen i november 2013. Han sier i en kommentar at han fortsatt nekter å tjenestegjøre i Sivilforsvaret.

–Det er flere grunner til at jeg nekter, men jeg synes det er rart at jeg som er fritatt fra militær førstegangstjeneste må, mot min vilje, gjennomføre tjeneste i Sivilforsvaret, sier mannen til Liberaleren.

I Norge kan menn og kvinner mellom 18 og 55 år bli innkalt til Sivilforsvaret. I den politiske debatten om verneplikten, er det stort sett fokus på den militære førstegangstjenesten. Tvangstjeneste i Sivilforsvaret er like ille, selv om tjenesten betyr at staten tar litt mindre av eiendomsretten til mennesker som må gjennomføre tjenesten i Sivilforsvaret.

Sivilforsvaret.no, er det mye mer informasjon om denne tvangstjenesten som politikerne pålegger mange borgere.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer