Ukategorisert

Skolefritidsordningen burde vært til selvkost

Det er brukerne, altså foreldre og foresatte, som bør dekke kostnadene som skolefritidsordningen gir. Skattefinansierte penger bør ikke gå til denne ordningen.

Det er faktisk hyggelig å registrere at Alta kommune i Finnmark har en debatt om å skru opp prisen på Skolefritidsordningen. Det er Venstre-politiker Trine Noodt som forsvarer prisøkningen. Selv om brukerne trolig må betale mer, er ikke ordningen helt til selvkost – selv om det nærmer seg.

I fjor gikk 483 barn på skolefritidsordningen på sin nærskole i Alta kommune. For en heltidsplass betalte foreldrene 2.213 kroner for ett barn. Eventuelle kostpenger på 200 kroner kommer i tillegg. Men går innstillingen gjennom i dagens møte i formannskapet vil den månedlige innbetalingen øke med 350 kroner, tilsvarende 16 prosent, ifølge Altaposten.

Skolefritidsordningen er ikke et lovpålagt tilbud.

Mest lest

Arrangementer