Ukategorisert

Voldtekt = sex uten samtykke

Amnesty International har satt i gang en aksjon for å endre lovverket i Norge.

Amnesty sanker oppslutning for at voldtekt er sex uten samtykke.

–Det er en grunnleggende menneskerett å kunne bestemme selv over sin egen kropp og seksualitet. Likevel er det ifølge norsk lov ikke voldtekt dersom overgriper ikke bruker vold eller trusler for å tiltvinge seg sex. At den utsatte har sagt klart ifra at vedkommende ikke ønsker sex er ikke nok for å få overgriperen dømt for voldtekt, ifølge Amnesty.no.

Amnesty mener at et nei er et nei, og et nei skal være et nei i denne sammenhengen.

Amnesty krever myndighetene endrer voldtektslovgivningen i overenstemmelse med internasjonal rett, slik at voldtekt defineres som seksuell omgang uten oppriktig samtykke. Organisasjonen ber om støtte fra deg i denne aksjonen.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer