Ukategorisert

Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett for 2016

Medlemmer og sympatisører av Høyre og Fremskrittspartiet som kaller arbeiderpartipolitikere for sosialister, setter omtrent samme merkelapp på egne politikere. Så små forskjeller er det i norsk politikk.

Arbeiderpartiet har lagt frem partiets alternative statsbudsjett for 2016, et forslag som har fått lite oppmerksomhet i mediene. Først og frem på grunn av helgens hendelser i Paris. Forslagene er skissert i et omfattende dokument, et dokument som Arbeiderpartiet har publisert på eget nettsted.

Mange vil helt sikkert finne forslag i dokumentet de liker og misliker. Det mest interessante regnestykket i det alternative budsjettet finnes på side seks. På denne siden synliggjøres forskjellene mellom Arbeiderpartiets forslag og regjeringens forslag. Differanse mellom to de forslagene er minimale.

Ifølge tallene ønsker Arbeiderpartiet å bruke fire milliarder kroner mindre av oljeinntektene. Partiet øker skattetrykket med over ti milliarder kroner. Joda ti milliarder kroner i et skattetrykk som allerede er for høyt, er mye penger. Satt opp mot regjeringens forslag og et helt statsbudsjett, er det tross alt nyanser som skiller Høyre/FrP fra Arbeiderpartiet.

Er Arbeiderpartiet et sosialistisk parti, må høyre- og fremskrittspartipolitikere også være sosialister. Så små forskjeller er det mellom de tre store i norsk politikk.

Regjeringen og Stortinget består i stor grad av sosialdemokrater, og de fortjener å bli kalt sosialdemokrater.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Torbjørn Omland
Torbjørn Omland
4 years ago

Vi er alle sosialdemokrater, det er liten forskjell på budsjettene til de 4 siste finansministrene fra 4 partier fra ytterste høyre til nest ytterste venstre

Voodoo-king
Voodoo-king
4 years ago

Kombinasjonen kvinnelig stemmerett og demoktrati ser ut til å uungåelig føre til sosialisme. Dynamikken er enkel å forstå, kvinner stemmer som gruppe på venstresiden, hver gang venstresiden vinner fanges flere og flere i avhengighet (her inkluderes også alle som blir lønnet av staten), disse vil deretter mostsette seg reversering av venstredreiningen som allerede har funnet sted (menn inkludert), steg for steg går samfunnet i en retning drevet av kvinners marginale tilbøyelighet til å stemme på venstresiden. En god grunnlov samt kapitalistisk kultur (USA) ser ut til å forsinke prosessen, men også her er det nok bare et spørsmål om tid… Read more »