Ukategorisert

Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett for 2016

Medlemmer og sympatisører av Høyre og Fremskrittspartiet som kaller arbeiderpartipolitikere for sosialister, setter omtrent samme merkelapp på egne politikere. Så små forskjeller er det i norsk politikk.

Arbeiderpartiet har lagt frem partiets alternative statsbudsjett for 2016, et forslag som har fått lite oppmerksomhet i mediene. Først og frem på grunn av helgens hendelser i Paris. Forslagene er skissert i et omfattende dokument, et dokument som Arbeiderpartiet har publisert på eget nettsted.

Mange vil helt sikkert finne forslag i dokumentet de liker og misliker. Det mest interessante regnestykket i det alternative budsjettet finnes på side seks. På denne siden synliggjøres forskjellene mellom Arbeiderpartiets forslag og regjeringens forslag. Differanse mellom to de forslagene er minimale.

Ifølge tallene ønsker Arbeiderpartiet å bruke fire milliarder kroner mindre av oljeinntektene. Partiet øker skattetrykket med over ti milliarder kroner. Joda ti milliarder kroner i et skattetrykk som allerede er for høyt, er mye penger. Satt opp mot regjeringens forslag og et helt statsbudsjett, er det tross alt nyanser som skiller Høyre/FrP fra Arbeiderpartiet.

Er Arbeiderpartiet et sosialistisk parti, må høyre- og fremskrittspartipolitikere også være sosialister. Så små forskjeller er det mellom de tre store i norsk politikk.

Regjeringen og Stortinget består i stor grad av sosialdemokrater, og de fortjener å bli kalt sosialdemokrater.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Torbjørn Omland
Torbjørn Omland
5 years ago

Vi er alle sosialdemokrater, det er liten forskjell på budsjettene til de 4 siste finansministrene fra 4 partier fra ytterste høyre til nest ytterste venstre

Voodoo-king
Voodoo-king
5 years ago

Kombinasjonen kvinnelig stemmerett og demoktrati ser ut til å uungåelig føre til sosialisme. Dynamikken er enkel å forstå, kvinner stemmer som gruppe på venstresiden, hver gang venstresiden vinner fanges flere og flere i avhengighet (her inkluderes også alle som blir lønnet av staten), disse vil deretter mostsette seg reversering av venstredreiningen som allerede har funnet sted (menn inkludert), steg for steg går samfunnet i en retning drevet av kvinners marginale tilbøyelighet til å stemme på venstresiden. En god grunnlov samt kapitalistisk kultur (USA) ser ut til å forsinke prosessen, men også her er det nok bare et spørsmål om tid… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
    Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
  • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
    Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.